ACTUALITATE 21 februarie 2019

Șezătoare populară la Sfântu Gheorghe

de Daniela Luca | 1038 vizualizări

Doritorii sunt invitați să-și încerce îndemânarea în cusut, croșetat și brodat

După o pauză de două luni, cercul de creație populară „Româncuțele” își dă din nou întâlnire pentru a  duce mai departe tradiția șezătorilor. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 23 februarie, începând cu ora 14:00, la Centrul Ecleziastic și de Documentare „Mitropolit Nicolae Colan”, din reședința de județ.

Femeile și tinerele care vor să învețe să își confecționeze propriile costume populare sunt așteptate să participe la șezătoarea de sâmbătă. Totodată, evenimentul are ca scop promovarea și perpetuarea portului popular românesc.

„Facem șezătoare populară pentru costume populare românești. Am găsit destul de mult interes chiar și de la fete tinere. E și o profesoară care vine la șezătoare. Ea vrea să învețe ca să poată să le transmită mai departe și copiilor de la școală. Ne îmbrăcăm la biserică în costume când avem sărbători, sau de 1 Decembrie. Vreau să readuc lucrul manual pentru că asta reprezintă dragostea pe care o porți în suflet pentru portul popular”, ne-a spus inițiatoarea evenimentului, Maria Mariș, adăugând că cercul de creație populară „Româncuțele” este deschis tuturor.

Originară din județul Mureș, Maria Mariș este stabilită de mulți ani în județul Covasna. Ea a moștenit pasiunea pentru lucrul manual de la bunica sa, iar acum are o experiență de aproape 40 de ani.

Acum un an și-a propus să dea mai departe experiența sa și să-i molipsească de frumos pe toți cei care sunt dornici să învețe de la ea.

„Eu știam să brodez și să cos de la bunica mea și mi-am crescut copiii și nepoții cu haine croșetate. Cei care vin nu trebuie să aducă nimic, eu le dau pânză și ață, și tot ce vor avea nevoie”, a mai adăugat organizatoarea.

(Sursă foto: Vadim Șterbate)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.