ACTUALITATE 25 septembrie 2018

Serviciul Salvamont a construit un refugiu montan în apropierea Vârfului Lăcăuţi

de Covasna Media | 633 vizualizări

Serviciul Salvamont Covasna a construit un refugiu montan pentru turişti în apropierea Vârfului Lăcăuţi, la o altitudine de 1700 metri, al doilea de acest fel din judeţul Covasna, a anunţat luni conducerea Centrului Judeţean pentru Protecţia Naturii, Dezvoltare Rurală şi Salvamont.

Şeful Serviciului, Leonid Moscviciov, a declarat pentru AGERPRES că refugiul din lemn, ridicat în apropierea marcajului de creastă, se află la o distanţă ce poate fi parcursă în circa 20 - 25 de minute, până la Vârful Lăcăuţi, cel mai înalt punct montan din judeţului Covasna, şi poate oferi adăpost pentru 4 - 8 persoane.

Luna trecută, Serviciul Public Salvamont Covasna a inaugurat un refugiu montan în Munţii Bodoc, la o altitudine de peste 1000 de metri.

Acesta are, de asemenea, o capacitate de cazare de patru până la opt locuri şi va putea fi folosit doar în situaţii de urgenţă de către turiştii care străbat zona, cum ar fi accidente sau condiţii meteorologice nefavorabile.

Serviciul Public Salvamont Covasna a fost înfiinţat în luna noiembrie a anului 2017 în subordinea Consiliului Judeţean şi are în componenţa sa patru salvamontişti profesionişti şi patru voluntari.

De la înfiinţare şi până în prezent, echipele Salvamont Covasna au marcat mai multe trasee turistice pe aproximativ 400 de kilometri în munţii Bodoc şi Baraolt, au instalat zeci de panouri de informare şi semnalizare şi au editat hărţi digitale care pot fi găsite pe site-ul instituţiei, a precizat Leonid Moscviciov.

Sursă foto: Facebook/Salvamont-Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.