ACTUALITATE 30 august 2016

Serviciul de telefonie mobilă va deveni din nou disponibil la Valea Zălanului

de Covasna Media | 299 vizualizări

Operatorul de telefonie mobilă Orange şi-a instalat recent un nou turn de telefonie mobilă la Valea Zălanului. Antena în cauză a creat mai multe probleme: pe de o parte firma nu deţinea autorizațiile adecvate, iar pe de altă parte, construcţia strică imaginea satului. Consiliul Judeţean (CJ) Covasna a semnalat deficienţa, respectiv s-a avut în vedere şi posibilitatea de a muta turnul, însă drept răspuns operatorul de telefonie mobilă a întrerupt furnizarea serviciului la Valea Zălanului.

Douăzeci şi unu de localnici din Valea Zălanului s-au prezentat luni, înainte de masă, la conducerea CJ Covasna, pentru a-şi prezenta plângerile şi cu scopul de a găsi în comun soluţii pentru situaţia intolerabilă.

„În zilele noastre menţinerea legăturii prin telefon este o necesitate vitală. Nici cei din Valea Zălanului nu ar trebui să facă excepție. Dorim ca operatorul să repună în funcţiune antena existentă până când se va construi un turn nou într-o altă zonă a satului, care nu va mai afecta caracterul tradiţional al localităţii şi zgomotul produs de acesta nu va mai deranja localnicii” – a spus Tamás Sándor, preşedintele CJ Covasna.

„Ştim că pilonul nu este amplasat în locul potrivit în ceea ce priveşte turismul. Pe noi nu ne deranjează unde este amplasat, numai să funcţioneze” – au spus într-o singură voce toţi cei prezenţi.

Tamás Sándor a promis că se va găsi o soluție acceptabilă la această problemă. După această întâlnire cu localnicii din Valea Zălanului, conducerea CJ Covasna a luat legătura cu reprezentantul Orange, inginerul Roberto Marin, cu care au convenit că operatorul de telefonie mobilă va redeschide furnizarea serviciului de telefonie mobilă în termen de 24 de ore şi că pentru instalarea antenei definitive se va găsi un loc potrivit, într-un termen rezonabil.

Consiliul Judeţean Covasna

Biroul de presă

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.