ACTUALITATE 6 octombrie 2008

Seri albastre la Sala albastră

de Covasna Media | 448 vizualizări
Săptămâna trecută, Sala albastră a Bibliotecii Judeţene a fost gazda primului spectacol din seria celor 6 ale proiectului de promavare a tinerilor artişti covăsneni, Seri Albastre. Un spectacol de aproximativ o oră a ţinut sala aproape plină în ropote de aplauze. Tineri de toate vârstele, români şi maghiari, au prezentat diverse piese instru mentale clasice, coloane sonore ale unor pelicule renumite şi chiar opere...

Săptămâna trecută, Sala albastră a Bibliotecii Judeţene a fost gazda primului spectacol din seria celor 6 ale proiectului de promavare a tinerilor artişti covăsneni, Seri Albastre. Un spectacol de aproximativ o oră a ţinut sala aproape plină în ropote de aplauze. Tineri de toate vârstele, români şi maghiari, au prezentat diverse piese instru mentale clasice, coloane sonore ale unor pelicule renumite şi chiar opere.

Pentru tinerii artişti

Ce înseamnă de fapt proiectul Seri Albastre? Seri Albastre este proiectul de promovare a tinerilor artişti covăsneni pe care Asociaţia Pentru Comunitate şi grupul Crescendo de la Colegiul Naţional Mihai Viteazul îl propun comunităţii covăsnene pentru sfârşitul anului 2008. Practic, se vor organiza lunar întâlniri la Sala albastră a Bibliotecii judeţene, în cadrul cărora se vor afirma prin muzică, pictură şi dans tinerii covăsneni. Seri Albastre îşi propune să aducă în faţa publicului larg tineri talentaţi, dornici de afirmare, pe care nimeni nu îi bagă în seamă şi care merită promovaţi. Astfel, vor mai avea loc spectacole în datele de 12 şi 28 octombrie, 3 şi 18 noiembrie şi 26 decembrie, la aceaşi oră 18.

Artiştii lunii septembrie

Au fost prezenţi în faţa publicului la blockflote: Laura Ştefănescu, Andreea Kaniadi, Larisa Banciu şi Tudor Teişanu, la pian: Paul Grosar şi Andreea Dobrescu, la chitară Balint Laszlo, tenorul Balint Jozsef, corepetitor professor Alice Trimfa. În acelaşi timp, pe holurile bibliotecii a fost organizată o expoziţie a Cercului de desen al Grupului Şcolar Korosi Csoma Sandor din Covasna. „Nu mă aşteptam la un public atât de numeros şi de diversifiat, am fost cu totul şi cu totul impresionată, atât de prestaţia copiilor cât şi de atmosferă“, a declarat Liliana Grosar, producătoarea spectacolului. „Este un gest prin care dorim să aducem la rampă tinerii artişti covăsneni şi sper ca în continuare, - la spectacolele care vor continua şi care vor aduce multe surprize publicului covăsnean - să avem un succes cel puţin asemănător“, a adăugat Emil Pantelimon, preşedintele Asociaţiei Pentru Comunitate.

Alexandru Ujvarosi

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.