ACTUALITATE 28 ianuarie 2011

Senatorul UDMR Albert Almos se implică în elaborarea noului cod al muncii

de Covasna Media | 124 vizualizări
Ministerul Muncii şi Familiei se ocupă acum cu elaborarea unui nou cod al muncii în comun cu dorinţele sindicatelor şi a evoluţiei pieţei. Senatorul UDMR Albert Almos a declarat că s-a implicat în acest proiect legislativ deoarece prezintă o importanţă deosebită pentru economia României. „Fac parte din comisia de muncă a Senatului şi am decis să mă implic în acest proiect deoarece mai multe

Ministerul Muncii şi Familiei se ocupă acum cu elaborarea unui nou cod al muncii în comun cu dorinţele sindicatelor şi a evoluţiei pieţei.

Senatorul UDMR Albert Almos a declarat că s-a implicat în acest proiect legislativ deoarece prezintă o importanţă deosebită pentru economia României.

„Fac parte din comisia de muncă a Senatului şi am decis să mă implic în acest proiect deoarece mai multe păreri în elaborarea acestuia pot aduce un plus la forma finală a codului muncii. Pentru început aş vrea să spun că doresc să păstrăm contractul colectiv de muncă la nivel naţional chiar dacă sunt multe persoane împotriva lui”, a spus senatorul.

Albert Almos a motivat acest lucru prin faptul că România nu este pregătită din punct de vedere moral pentru a oferi angajatorilor posibilitatea negocierii unui contract individual. Angajatorii nu au încă această cultură şi este posibilitatea ca încasările la bugetul de stat să se micşoreze deoarece ei pot oferi orice salariu vor fără să ţină cont de cel stabilit de Guvern.

Următoarele puncte agreate de senator au fost cu privire la prelungirea contractului de muncă determinat de la perioada minimă de doi ani la trei ani şi limitarea perioadelor de probă de angajare la numai trei pe an.

„Foarte mulţi angajatori recurg la aşa numita perioadă de probă şi dacă nu le convine caută altă persoană. Această situaţie se va schimba deoarece am limitat posibilitatea perioadelor de probă, iar pe un post poate chema numai trei persoane în decursul unui an. Mi se pare cel mai corect pentru cel care îşi caută un loc de muncă iar peste câteva zile este expediat acasă”, a explicat Albert Almos.

„Sunt împotriva pensiilor militare”

Senatorul Albert Almos a spus câteva cuvinte şi despre recalcularea pensiilor militare ce se pregăteşte acum.

„Trebuie să înţeleagă odată populaţia că este incorect faţă de cei care au lucrat ani buni şi primesc o pensie de nimic şi cel care a lucrat în armată, care nu a cotizat nimic la pensii şi la 45 de ani pleacă din domeniu şi încasează o pensie mai mare decât un salariu mediu. Legea pensiilor unitare se bazează pe stadiul de cotizare şi nu pe cât de specială era meseria omului. Dacă vorbim de special, profesorii sunt cei mai speciali angajaţi pentru că ei formează viitorul ţării, lucrează până la 65 de ani, cu 20 de ani mai mult decât un militar şi pensia la final este de nimic”, a explicat Albert Almos.

Senatorul a spus că procesul de pensionare era unul defectuos motiv pentru care au apărut pensiile „nesimţite”, iar restul populaţiei a rămas în urmă faţă de „privilegiaţi”. Albert Almos doreşte ca toată lumea să intre în aceeaşi „oală” şi să primească la final pensia după gradul de cotizare la bugetul de stat.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 7

Adaugă comentariu
Ariel, 29 ianuarie 2011
nici munca fara paine, nici maine fara munca.
Marian, 29 ianuarie 2011
marian: 28/01/2011 at 15:13 vai de implicarea lui……a fost cel mai nociv,cel mai incompetent primar pe care l-a avut sf gheorghe vreodata,orasul nostru arata mult mai rau,somajul este mult mai citeste integral
Carcotasul, 28 ianuarie 2011
Ce sa auzim de el daca-i 'ALMOS'in senat.HA HA HA!!!!
secuiul, 28 ianuarie 2011
Pazea, aterizeaza strabunica!!! Are o fata foarte inteligenta, precis ca va reusii de unul singur. Hai Albert, nu mai fi almos!!!
marian, 28 ianuarie 2011
vai de implicarea lui......a fost cel mai nociv,cel mai incompetent primar pe care l-a avut sf gheorghe vreodata,orasul nostru arata mult mai rau,somajul este mult mai mare fata de alte orase cu citeste integral
Alin, 28 ianuarie 2011
nici eu nu m-am intalnit cu el in bucuresti, desi aici ii este "locul de munca"... dar si cand ma intalnesc cu el, am vreo doua vorbe sa ii spun!
lili, 28 ianuarie 2011
Mai e senator?! Nu am auzit vreodata sa aiba vreo interventie, vreo propunere, e prima data cand aud ca mai este inca in Senatul Romaniei... ceva mai multa activitate ar trebui, de ce nu-i prea auzim citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.