ACTUALITATE 6 octombrie 2015

Senat: Magazinele să vândă 51% carne, legume şi fructe din producţie românească

de Covasna Media | 183 vizualizări

Supermarketurile vor fi obligate să vândă mai multă mâncare românească. Senatorii au adoptat un proiect de lege care impune marilor magazine să pună pe rafturi 51 la sută din carnea, legumele şi fructele comercializate.

În caz contrar, vor fi amendate cu până la 50.000 de lei. Excepţie fac lunile de iarnă, când legumele şi fructele din import pot reprezenta 70 la sută din ofertă.

Potrivit raportului comisiei de specialitate, modificarea legii privind comercializarea produselor alimentare ar putea conduce la întărirea competitivităţii pe piaţa de aprovizionare cu produse alimentare, la o creştere a competitivităţii fermierilor şi micilor producători agricoli, având ca urmare creşterea ofertei de produse proaspete şi minim procesare, cu implicaţii benefice asupra sănătăţii consumatorilor.

Decizia finală aparţine Camerei Deputaţilor.

„Ce facem dacă nu reuşim să găsim suficiente produse locale?”

„Am văzut iniţiativa, am luat notă de votarea ei în Senat. Şi noi, comercianţii, ce facem dacă nu reuşim să găsim suficientă marfă pe piaţa românească? Care sunt soluţiile?”, a declarat directorul executiv al Asociației Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR), Delia Nica, după ce Senatul a votat o lege care obligă toţi comercianţii de produse alimentare să vândă carne, fructe şi legume româneşti în proporţie de 51% din total.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.