ACTUALITATE 10 iunie 2010

Şedinţă ADR Centru la Sugaş-Băi

de Covasna Media | 612 vizualizări

Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru organizează astăzi, la Şugaş-Băi, cea de-a doua şedinţă din acest an a Consiliului pentru Dezvoltare Regională (CDR) Centru, precum şi o reuniune a Comitetului Regional de Evaluare Strategică şi Corelare (CRESC) Centru. La eveniment participă reprezentanţi ai autorităţilor publice locale şi ai ONG-urilor relevante în implementarea programului REGIO în Regiunea Centru, dezbaterile urmând să se axeze pe procesul de depunere a proiectelor cu finanţare nerambursabilă prin programul REGIO.

Principalele teme de discuţie pe care le vor aborda membrii CDR și CRESC Centru vizează analiza Raportului privind stadiul implementării Programului Operaţional Regional (POR) la nivelul Regiunii, discuţiile urmând să se referere inclusiv la corelarea proiectelor finanţate sau finanţabile la nivelul Regiunii Centru din fonduri publice. Ordinea de zi a şedinţei mai include proiecte de hotărâri pentru dezvoltarea unor proiecte de interes regional, urmând a fi supuse la vot aprobarea participării ADR Centru ca partener în Proiectul RO-SMEP: „Panels – a two way communication RO-EU Transylvania“, continuarea participării ca partener în Proiectul BISNet Transylvania 2011-2012 și a co-finanţării aferente bugetului ADR Centru în acest proiect, precum și avizarea Acordului de Colaborare în vederea constituirii Clusterului de cercetare în domeniul energiilor regenerabile încheiat între partenerii regionali.

Ședinţa CDR Centru se va încheia cu dezbaterea informărilor privind proiectul ENESCOM „Reţea Europeană de Centre de Informare pentru promovarea Energiei Durabile și a reducerii emisiilor de CO2 în comunităţile locale“ și a celei privind participarea Regiunii Centru la evenimentul Zilele Landului Brandenburg, ce va avea loc între 4 şi 5 septembrie.

La eveniment va lua parte şi Birgit Schliewenz, reprezentantul Landului Brandenburg în Regiunea Centru, pentru chestiuni de parteneriat bilateral, aceasta urmând a prezenta o analiză a derulării acestui parteneriat și câteva dintre aspectele pe care colaborarea româno-germană le va avea în viitor, în special pentru susţinerea domeniului privat și a investitorilor din Regiunea Centru.

„Preocupările noastre de atragere în procent cât mai mare și distribuire unitară a fondurilor structurale alocate pentru investiţii în infrastructură şi dezvoltare regională vor fi dezbătute și în această întâlnire a membrilor CRESC şi CDR Centru. Trebuie să asigurăm corelarea și integrarea a cât mai multe proiecte, pentru dezvoltare regională unitară, pe baza oportunităţilor care mai sunt active pentru depunerea proiectelor de finanţare nerambursabilă prin programul REGIO. Dorim să atragem proiecte bune și pe aceste domenii, cu atât mai mult cu cât consolidarea mediului privat reprezintă o cale de a diminua efectele crizei economice.

Pe de altă parte, investiţiile pe oricare dintre domeniile REGIO reprezintă priorităţi pentru Regiunea Centru, dar dorim să trecem de euforia depunerii de proiecte și să ne concentrăm, împreună cu partenerii noștri din domeniul public, pe tragerea efectivă de sume, pe implementarea cu succes a proiectelor și pe consumarea efectivă a fondurilor nerambursabile.

Trebuie să impulsionăm acum depunerea de cereri de rambursare și derularea proiectelor contractate în cele mai bune condiţii, cu atât mai mult cu cât cererea pentru finanţări nerambursabile a fost mult mai mare decât alocarea financiară prin Programul Operaţional Regional”, a declarat Simion Creţu, director general ADR Centru.

Teme articol: Sugas Bai REGIO ADR
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.