ACTUALITATE 21 decembrie 2012

Seară Culturală de Crăciun la Întorsura Buzăului

de Covasna Media | 241 vizualizări

Seară Culturală de Crăciun la Întorsura BuzăuluiToată după amiaza zilei de marţi, pe scena Casei de Cultură a orașului Întorsura Buzăului au răsunat colindele. Crăciunul e aproape și grupurile de colindători au adus publicului momente de bucurie și  urări de sănătate.

Elevii și profesorii Liceului Teoretic „Mircea Eliade” și cei de la  Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” s-au reunit pe scenă pentru a aduce în sufletul spectatorilor atmosfera Crăciunului; copii talentați, pregătiți de profesori dăruiți au adus educația pentru cultură în atenția comunității din Întorsura Buzăului.

Prezentarea spectacolului – realizată ca o emisiune „retro” de la Radio – a adus o notă de originalitate și a creat o atmosferă de poveste. Actori, dansatori, colindători și interpreți au prezentat cântece de Crăciun, dansuri, scenete și multe, multe colinde. Pentru prima oară pe scenă au fost și elevii din clasa a V-a de la Liceul Teoretic „Mircea Eliade”, îndrumați de prof. Camelia Mantaroșie.

Elevii clasei a XI-a C1 de la Liceul Teoretic „Mircea Eliade” – organizatorii serii culturale – au strâns fondurile necesare acestui eveniment, au distribuit invitațiile, au creat diplomele de participare, decorurile, au împodobit sala de spectacol și scena, iar partenerii lor, de la Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu”, au confecționat podoabe pentru bradul de Crăciun pe care le-au dăruit spectatorilor.

În holul Casei de Cultură, prin amabilitatea doamnei profesoare Adela Stroie – directoare adjunctă la Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” și a domnului profesor Ciprian Popica au fost expuse fotografii și desene realizate de copii.

Mulțumim invitaților noștri - părinți, bunici, cadre didactice, elevi, reprezentanți ai autorităților locale, întreprinzători - și sponsorilor: Primăria Întorsura Buzăului, Liceul Teoretic „Mircea Eliade”, SC. LUCI SRL, Farmira, Întreprinderea Individuala Stoica Miron service auto, Marcel Murea, Platon Ștefan, Pătrunjel Adrian Reparatii Radio TV, Orange SA, SC Ana 2001, SC Dana SRL, Sporea Alina și AVON, care au umplut sacul lui Moș Crăciun cu dulciuri pentru cei 200 de copii care au urcat pe scenă.

Evenimentul a fost bine primit de spectatori și de aceea dorim ca Seara Culturală de Crăciun să devină o tradiție la Întorsura Buzăului.

Coordonatorul programului: Doina Pătrunjel

Consilier educativ la Liceul Teoretic „Mircea Eliade”

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.