ACTUALITATE 17 octombrie 2012

Se scumpeşte carnea

de Covasna Media | 308 vizualizări

Seceta prelungită din această vară se va reflecta și în prețul cărnii.

Producătorii de mezeluri spun că seceta prelungită din această vară își va arăta efectele și în prețul cărnii. Reprezentantul unei firme de prelucrare a cărnii, Pal Andor, a declarat că deocamdată carnea de porc nu s-a scumpit, dar prețul va crește cel mai probabil în luna decembrie.

Szakács Edit, vânzătoare la un magazin de carne și mezeluri din Sfântu Gheorghe, ne-a spus că oamenii cumpără mai mult carne de pui, dat fiind faptul că aceasta este mai ieftină. „Experiența mea arată că locuitorii din județ nu sunt mari consumatori de carne de vită, se cumpără carne de porc și pui. Pe timpul toamnei vânzările nu sunt foarte mari, dar ne așteptăm la o creștere în preajma sărbătorilor de iarnă” – ne-a declarat ea.

Mezelurile însă s-au scumpit, iar Pal Andor a explicat acest lucru prin faptul că a crescut prețul la soia, ingredient nelipsit din mezeluri.

În magazinele din Sfântu Gheorghe carnea de porc se vinde cu 16-25 de lei kilogramul.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.