ACTUALITATE 11 august 2022

Se pregătesc noi restricții temporare de circulație la Sfântu Gheorghe

de Diana Pantelimon | 1146 vizualizări

Au legătură cu viitoarele lucrări la podul de pe strada Gábor Áron

Vizita constructorului la podul de pe strada Gábor Áron din Sfântu Gheorghe, programată joi, 11 august, va decide ce restricții de circulație vor intra în vigoare în această zonă, atunci când vor începe lucrările de consolidare. Autoritățile speră că acestea vor începe în septembrie.

„Lucrarea este contractată. Mâine (n.r. 11 august a.c.) va avea loc o vizită la fața locului împreună cu constructorul, când se va decide ce reglementare de circulație se va face pe timpul construirii și, în funcție de aceasta, constructorul ne va furniza data de începere, fiindcă depinde de ce restricții de circulație se vor impune și din acest considerent el va dimensiona echipa de lucru. Dar sperăm că în cursul lunii septembrie se vor putea apuca de lucrare. S-a făcut o expertiză în urma căreia proiectantul a făcut propunerile de consolidare. Podul a slăbit din mai multe motive, o dată din motivul ciocnirilor unor mașini care nu au respectat gabaritul impus și grinzile de la baza podului au fost afectate, se și vede că unele fire de fier beton sunt întrerupte și, bineînțeles, se impune o refacere a balustradei care s-a deteriorat și e periculos, se pot desprinde bucăți de beton din ea. Deci se va reface în totalitate. După finalizarea consolidării podului, se va amenaja o parcare asfaltată acolo, sub pod“, a spus ieri, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, viceprimarul Tóth Birtan Csaba.

În ceea ce privește alegerea constructorului, licitația pentru acest proiect a fost lansată pentru a treia oară, pe 18 martie a.c., după ce la primele două încercări nu s-a prezentat nici o firmă la concursul de oferte. În luna mai a.c., contractul a fost câștigat de firma locală de construcții SC Drumuri și Poduri Covasna SA, aflată în subordinea Consiliului Județean Covasna.

Licitația publică lansată în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) arăta la capitolul „Descrierea lucrărilor”, printre altele, că partea carosabilă va avea lățimea de 7,80 m, două benzi de circulație de 3,90 m fiecare și trotuare pietonale de 1,50 m lățime și 1,05 lățime utilă. Vor fi executate acolo și lucrări de iluminat public, în sensul că vor fi amplasate și LED-uri în grinda de parapet. 

Vestea că podul va intra în reabilitare a fost anunțată în noiembrie 2019. Consilierii locali au aprobat atunci proiectul de hotărâre pentru acest obiectiv de investiții. Ulterior, bugetul total al lucrărilor a fost majorat, din cauza creșterilor de prețuri la materialele de construcții.

Reabilitarea pasajului rutier situat pe strada Gábor Áron, care supratraversează strada Libertății, a fost cuprinsă și pe lista proiectelor aprobate prin Programul Național de Investiții (PNI) „Anghel Saligny“, cu valoarea de peste 2,1 milioane de lei.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.