ACTUALITATE 22 aprilie 2020

Se lucrează în mai multe zone din orașul Covasna

de Daniela Luca | 1340 vizualizări

Luna viitoare ar trebui să intre în reabilitare 11 străzi din stațiune 

Chiar dacă o mare parte dintre activitățile obișnuite au fost puse pe pauză, în orașul Covasna se derulează o serie de lucrări de modernizare și reabilitare. Este vizat, printre altele, sistemul de iluminat public, dar și suprafețele pietonale din centrul orașului, parcările rezidențiale și mobilierul urban. 

Conducerea orașului informează că sectorul de iluminat public de pe str. Mihai Eminescu, în lungime de cca. 3,4 km a fost reabilitat. Executantul a finalizat lucrarea și a predat-o către administrația locală. Acesta a instalat peste 70 de stâlpi noi, cu corpuri de iluminat moderne și a montat două puncte de aprindere noi.

Autoritățile susțin că, pentru a continua demersul început încă de anul trecut, de reabilitare a sistemului de iluminat public din oraș, pe mai multe străzi vor fi montate 230 de corpuri noi, tip led.

Modernizarea suprafețelor pietonale din centrul orașului, este, în același timp, o altă prioritate pentru conducerea orașului. 

„Se lucrează în prezent pe o porțiune mai scurtă, situată între Restaurantul Turist și Banca OTP. Suntem în procedura achiziției publice pentru tronsonul Banca Raiffeisen - magazinul Iustin - CEC Bank - magazinul Orange”, transmite într-o postare pe Facebook, primarul orașului, Gyerő József. 

Acesta a specificat că sunt în derulare lucrările de reabilitare a parcărilor rezidențiale. În prezent este pregătită pentru asfaltare zona situată lângă blocurile din str. Bercsényi, însă vor urma și alte parcări, anunță edilul.  

Lucrurile nu stau pe loc nici în cazul Complexului Sportiv din Parcul Dózsa György, inaugurarea căruia este programată la mijlocul verii. 

Pe lângă asta, angajații de la Gospodăria Comunală și spații verzi repară mobilierul urban degradat, cosesc iarba, plantează flori și toaletează arbori.  

Conform conducerii orașului, în prima parte a lunii mai, sunt planificate să înceapă lucrările de reabilitare la 11 străzi, investiție cofinanțată de Uniunea Europeană. În acest sens, se derulează procedura în vederea contractării serviciului de dirigenție de șantier, iar startul lucrărilor se va da imediat după ce această funcție va fi ocupată. 

„Deși cea mai mare provocare a primăverii se dovedește a fi imperativul combaterii epidemiei de coronavirus, primăria nu își neglijează nici măcar în acest context extraordinar obligația de administrare, întreținere, ameliorare a infrastructurii edilitare a urbei. (...) Îmi doresc, ca și în aceste momente de grea încercare, să avem tăria răbdării izvorâte din credință și speranță, pentru ca, întărindu-ne reciproc, să putem privi în viitor, nădăjduind că nu peste mult timp, viața noastră își va regăsi firescul ei făgaș de odinioară”, a mai punctat primarul. 

Sursă foto Facebook/Gyerő József.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.