ACTUALITATE 16 ianuarie 2009

Se înmulțesc străzile cu sens unic

de Covasna Media | 489 vizualizări
Primăria municipiului Sfântu-Gheorghe a decis să dea sens unic străzilor Presei, Înfrăţirii, Benedek Elek, Tineretului, Sănătăţii, Muzelor, Centralei şi Aleii Scurte. Primarul Antal Arpad a declarat că hotărârea în acest sens a fost luată pentru fluidizarea circulaţiei, dar şi ca urmare a faptului că respectivele străzi sunt foarte înguste, accesul pe două sensuri al automobilelor fiind aproape imposibil. Astfel, plăcuţele ce indică sensul unic al străzilor au fost montate joi, urmând ca zilele următoare să fie dedicate obişnuirii cu noua situaţie. În Sfântu-Gheorghe există aproximativ 180 de străzi, foarte multe dintre ele fiind cu sens unic; în plus, Antal Arpad a anunţat că numărul acestora va continua să crească, în perioada următoare. În aceeaşi notă de măsuri administrative se înscrie şi campania de demolare a buticurilor. ...

Primăria municipiului Sfântu-Gheorghe a decis să dea sens unic străzilor Presei, Înfrăţirii, Benedek Elek, Tineretului, Sănătăţii, Muzelor, Centralei şi Aleii Scurte. Primarul Antal Arpad a declarat că hotărârea în acest sens a fost luată pentru fluidizarea circulaţiei, dar şi ca urmare a faptului că respectivele străzi sunt foarte înguste, accesul pe două sensuri al automobilelor fiind aproape imposibil. Astfel, plăcuţele ce indică sensul unic al străzilor au fost montate joi, urmând ca zilele următoare să fie dedicate obişnuirii cu noua situaţie. În Sfântu-Gheorghe există aproximativ 180 de străzi, foarte multe dintre ele fiind cu sens unic; în plus, Antal Arpad a anunţat că numărul acestora va continua să crească, în perioada următoare.

Fără buticuri

În aceeaşi notă de măsuri administrative se înscrie şi campania de demolare a buticurilor. După ce municipalitatea a demolat deja opt astfel de construcţii, au fost trimise încă şapte înştiinţări spre proprietari de buticuri, prin care acestora li se cere să le demoleze. În caz contrar, Primăria va demola buticurile, pe care le va păstra o perioadă, proprietarii putând să le revendice. Antal Arpad a dezvăluit că printre buticurile vizate se află şi vechiul „birt” din lemn de pe strada Sporturilor, unul dintre primele buticuri apărute în oraş, vestit ca fiind la mare căutare printre iubitorii băuturilor alcoolice.

Monica Rizea

Teme articol: străzi sens unuc
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.