ACTUALITATE 3 august 2022

Se extinde clădirea Casei Căsătoriilor din Sfântu Gheorghe

de Diana Pantelimon | 770 vizualizări

În cea mai recentă ședință a Consiliului Local din Sfântu Gheorghe, din 28 iulie a.c., s-a aprobat Proiectul de Hotărâre privind studiul de fezabilitate a investiției ,,Extindere imobil str. 1 Decembrie 1918 nr. 4“, prin care se propune reabilitarea spațiului de la parterul actualei Case a Căsătoriilor și extinderea acesteia prin construirea unei terase exterioare. Investiția se ridică la peste 1,3 milioane de lei.

„Progresează această reamenajare a centrului orașului. (...) Casa Căsătoriilor are, în prezent, o parte neterminată. Practic, se vede că este numai zidăria. În noua concepție, aceasta ar trebui terminată și dată și în funcțiune, de aceea proiectantul a propus o terasă acoperită și, bineînțeles, și izolarea acestui perete. După ce va fi gata, va fi închiriată către o unitate de alimentație publică. Valoarea cu TVA a investiției este de 1.344.695,45 de lei“, a spus viceprimarul Tóth Birtan Csaba, în cadrul ședinței.

Potrivit raportului de specialitate, prin realizarea investiției se preconizează atingerea următoarelor obiective:

„Terminarea și finisarea calcanului sudic.

Contribuție la mărirea atracției vadului comercial pietonal ce se formează.

Realizarea unei funcțiuni compatibile cu spațiile pietonale comerciale din „inima orașului". 

Asigurarea realizării unor venituri, prin închirierea suprafeței comerciale nou create (de alimentație publică). 

Asigurarea, într-o locație apropiată, a servirii - contra cost - a mesei de prânz de către angajații primăriei. 

Creșterea timpului de frecventare a spațiului public reamenajat, implicit animație și interacțiune socială de mai bună calitate. 

Creșterea calității întregii zone. 

Îmbunătățirea atractivității mediului urban, calității vieții și sănătății publice.“

Durata de execuție a obiectivului de investiții estimată de proiectant este de 5 luni.

Clădirea Casei Căsătoriilor din Sfântu Gheorghe, str. 1 Decembrie 1918, nr. 4, situată în imediata apropiere a sediului primăriei, a fost amenajată și extinsă pentru această funcțiune în anii ’80. Latura sudică a construcției nu este nici astăzi tencuită și finisată, deoarece a existat mereu și există în continuare intenția de a realiza o fațadă corespunzătoare spre incinta interioară, potrivit actelor oficiale.

Sursa foto: captură foto Google Maps

 

 

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.