ACTUALITATE 25 ianuarie 2017

Se deschide Cinema Arta la Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 3425 vizualizări

Se pregătește deschiderea cinematografului Cinema Arta by Cityplex. Echipamentele tehnice ale cinematografului sunt gata de funcționare, iar pregătirea personalului nou angajat se întâmplă conform planurilor. În cursul zilei de marţi, reprezentanții Centrului Național al Cinematografiei (C.N.C.) au făcut o vizită la sediul cinematografului, această acțiune reprezentând ultima etapă în procesul de obținere a avizului de funcționare. Prin urmare, `Cinema Arta by Cityplex` se deschide la Sfântu Gheorghe pe data de 27 ianuarie.

Comisia Centrului Național al Cinematografiei responsabilă pentru calificarea cinematografelor, alcătuită din cinci membri, a făcut o vizită la Sfântu Gheorghe. Au verificat dotarea tehnică a cinematografului, și au constatat că proiectoarele 4K sunt conform standardelor europene și se poziționează peste media națională, în ceea privește calitatea și rezoluția imaginii.

Personalul a fost angajat în cursul lunii decembrie de către Casa de Cultură „Kónya Ádám”, instituția responsabilă pentru administrarea cinematografului. Pregătirea personalului se va finalizat în curând. Mobilierul din săli și din bufetul cinematografului sunt amenajate, echipamentele tehnice sunt gata de funcționare, au fost efectuate și verificările tehnice.

Cinematograful are două săli, asigurând în total 156 de locuri, într-o sală sunt 80 de locuri, iar în cealaltă sunt 76. În ambele săli pot fi vizionate filme 2D și 3D. În procesul de alegere și achiziționare a filmelor ce vor fi derulate, Casa de Cultură „Kónya Ádám” va colabora cu Cityplex SRL, ultimul fiind și administratorul bufetului cinematografului.

În ceea ce privește politica de program, este important de știut că administratorul cinematografului dorește să asigure locuitorilor orașului atât filme hollywoodiene, cât și cele europene, luând în considerare denumirea cinematografului. În acest spirit cele două săli au fost denumite: Chaplin și Fellini.

Oferta de filme precum și informațiile referitoare la proiecții vor fi accesibile pe pagina de facebook www.fb.com/ArtaMuvesz, și începând de luni pe pagina de web a cinematografului www.arta.cityplex.ro.

(Biroul de Imagine al Primăriei)

cinema Arta (3)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.