ACTUALITATE 10 februarie 2023

Se depun proiecte pentru lucrări importante

de Covasna Media | 382 vizualizări

Bugetul propriu al operatorului regional Gospodărie Comunală SA este suficient pentru realizarea unor investiții mai mici, dar lucrările de anvergură, cu adevărat spectaculoase, vor fi acoperite din fonduri europene și naționale, a declarat directorul companiei, Kozsokár Attila.

„Documentația pentru sistemele fotovoltaice, care vor duce la reducerea consumului de energie și vor alimenta cei mai mari consumatori ai noștri, respectiv stațiile de epurare din Sfântu Gheorghe și Târgu Secuiesc, este gata să fie depusă. Cu ajutorul energiei solare, pe timpul verii am putea economisi două treimi din necesarul de energie, iar pe timpul iernii aproape jumătate”, a explicat Kozsokár Attila.

În ceea ce privește celelalte zone ale județului, directorul societății a precizat că se urmărește racordarea localităților Ghelința și Ojdula la stația de epurare a apelor uzate din Târgu Secuiesc.

Atât la Târgu Secuiesc, cât și la Sfântu Gheorghe și Covasna, există planuri de realizare a sistemelor de canalizare pe mai multe străzi mici. La nivel județean, prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), se dorește realizarea sistemului de alimentare cu apă pe 6 străzi, prin montarea a 1.937 de metri de conducte, iar lucrările de canalizare ar urma să se desfășoare pe 18 străzi, cu o lungime totală de 6.139 metri, valoarea investiției fiind de 1,65 milioane euro.

Pe 21 de străzi din orașul Covasna sunt planificate lucrări la conductele de apă, pe o lungime totală de 5.990 de metri, iar pe 23 de străzi se vor face lucrări de canalizare, pe o lungime de 5.833 de metri, valoarea lucrării fiind de 1,7 milioane de euro.

Un alt proiect major al operatorului regional Gospodărie Comunală SA, în valoare de 9,8 milioane de euro, se derulează prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) și include 3.000 de apometre digitale cu citire de la distanță, 110 manometre controlate de la distanță și 5 dispozitive automate de control al calității apei, care contribuie la digitalizarea activității companiei.

Gospodărie Comunală SA, Biroul de presă

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.