ACTUALITATE 25 septembrie 2009

Se caută voluntari pentru ecologizarea malului Oltului

de Covasna Media | 730 vizualizări

Începând de astăzi şi până duminică, Asociaţia Lamarfa organizează un festival mobil cu dublu caracter - ecologic şi cultural, ce are ca scop ecologizarea a 30 de kilometri de mal al râului Olt, pornind de la Sfântu Gheorghe, în amonte pe cursul râului, până la Tuşnad.

Curăţarea celor 30 de kilometri ai malului Oltului se va desfăşura în timpul a câte opt ore zilnice, la fiecare acţiune fiind aşteptaţi să ia parte câte 100 de voluntari. Organizatorii vor oferi voluntarilor mese şi cazări în corturi special amenajate, întregul eveniment cuprinzând şi concerte susţinute de către artiştii de la Fabatka, Ritmo del Flamenco, GusolinE feat. JoeDen, TMK, L'orchestre de Roche şi Apa Neagră. Potrivit purtătorului de cuvânt al Asociaţiei, Raluca Sava, întregul eveniment şi-a propus conştientizarea populaţiei cu privire la faptul că mediul înconjurător trebuie protejat, sperându-se diminuarea pasivităţii faţă acesta, în special în contextul în care pasivitatea este considerată a fi legată şi de infrastructura slab dezvoltate a zonei şi de gradul ridicat de sărăcie a populaţiei.

Astăzi, în prima zi a acţiunilor de ecologizare, plecarea este programată pentru ora 14, 00, de la cazarma de jandarmi, unde sunt aşteptaţi toţi cei care, în mod voluntar, doresc să participe la curăţenia propusă de Asociaţia Lamarfa.

Monica Rizea

Teme articol: Olt curatenie rau concerte
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
Vali, 26 septembrie 2009
Initiativa e fost buna. Vineri am participat cateva ore si am ramas uimit de cantitatea PETurulor ramase la malul raului. In ceea ce priveste numarul voluntarilor... s-ar putea si mai mult. Poate cu o citeste integral
whothe, 25 septembrie 2009
Asociatia se numeste Larmafa nu Lamarfa... Monica...
gigi, 25 septembrie 2009
Laudabila initiativa, dar munca de sisif. Sunt majoritari care vor avea grija se "repopuleze" malul Oltului si zonele de verdeata cu gunoaie. Educatia lipseste foarte multora, iar amenzile citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.