ACTUALITATE 21 august 2013

Schimbări de directori în peste 20 de unităţi de învăţământ din judeţ

de Agerpres | 106 vizualizări

Peste 20 de unităţi de învăţământ din judeţul Covasna vor avea alţi directori în următorul an şcolar, schimbările fiind făcute fie la cererea managerilor, fie la propunerea Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Printre acestea se numără şi conducerea Liceului „Kőrösi Csoma Sándor” din staţiunea Covasna, căreia i se impută în principal faptul că nu a gestionat corespunzător scandalul izbucnit în primăvară, când o elevă de naţionalitate română a fost culpabilizată de unii colegi şi profesori şi ameninţată cu moartea pe un site de socializare pentru că a venit la şcoală cu o bentiţă tricoloră de Ziua maghiarilor de pretutindeni, iar ulterior a continuat să o poarte zilnic.

Şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna, Keresztély Irma, a declarat că pe data de 31 august expiră mandatele de numire pe un an de zile ale tuturor directorilor unităţilor de învăţământ, prin urmare s-a efectuat o evaluare a activităţii acestora pe baza anumitor criterii şi s-au făcut propuneri pentru menţinerea ori înlocuirea lor din funcţii. Keresztély Irma a subliniat că propunerea de schimbare a echipei manageriale de la Liceul „Kőrösi Csoma Sándor” nu trebuie scoasă din acest context.

„Începând cu data de 1 septembrie vor fi modificări în ce priveşte echipele manageriale la peste 20 de unităţi de învăţământ. Schimbările se fac fie în urma pensionării, fie în urma demisiei directorului, fie în urma constatării unor deficienţe în activitatea managerială. Printre echipele propuse pentru schimbare se numără şi cea de la Liceul „Kőrösi Csoma Sándor” din Covasna, nu neg acest lucru, şi nu neg nici faptul că au existat anumite deficienţe şi disfuncţionalităţi în ce priveşte gestionarea situaţiei apărute în luna martie. Nu am schimbat atunci directorii şcolii, i-am lăsat să ducă până la capăt mandatul, dar acum vrem să începem anul şcolar cu o nouă conducere”, a spus Keresztély Irma.

Aceasta a mai menţionat că propunerile privind directorii de şcoli au fost stabilite pe baza consultărilor cu autorităţile locale şi transmise ulterior spre avizare Ministerului Educaţiei. Numirile vor fi făcute începând cu data de 1 septembrie a.c.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.