ACTUALITATE 16 aprilie 2019

Scandalagii reținuți de polițiștii covăsneni la sfârșitul săptămânii trecute

de Daniela Luca | 1042 vizualizări

Unul dintre făptași a încercat să agreseze un polițist

Consumul excesiv de băuturi alcoolice s-a încheiat cum nu se poate mai rău pentru doi bărbați din județ, reținuți la sfârșitul săptămânii trecute de polițiștii covăsneni. Unul dintre ei, din localitatea Brăduț, a amenințat un polițist cu un cuțit, iar după ce a fost imobilizat și încătușat, făptașul a fost condus la sediul poliției pentru verificări. Celălalt bărbat, din Păpăuți, în urma unui conflict, s-a ales cu un dosar penal pentru patru infracțiuni.

La sfârșitul săptămânii trecute polițiștii au fost sesizați despre faptul că la o locuință din localitatea Brăduț, ar fi izbucnit un scandal.

La fața locului a ajuns un echipaj de poliție care a reușit să-l identifice pe presupusul agresor. Acesta,  la vederea oamenilor legii a devenit recalcitrant și a ieșit în stradă cu un cuțit în mână. În timp ce polițiștii au încercat să aplaneze situația și să îl liniștească pe bărbat, acesta a încercat însă să-l agreseze pe unul dintre polițiști. După ce a fost imobilizat și încătușat, făptașul a fost condus la sediul poliției pentru verificări.

„În urma cercetărilor efectuate în cauză a reieșit că bărbatul de 56 de ani, fiind sub influența băuturilor alcoolice, a avut un conflict spontan cu unul dintre vecinii săi, iar concubina acestuia a intervenit pentru a împiedica escaladarea situației, întrucât acesta plecase cu un topor spre locuința vecinului”, arată un comunicat de presă al IPJ Covasna.

Bărbatul a fost cercetat  pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj, iar ulterior față de acesta a fost emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore. În cele din urmă, procurorul de caz a dispus cercetarea bărbatului sub măsura controlului judiciar pentru 60 de zile pentru faptele sale.  

Un dosar penal pentru patru infracțiuni

Un alt scandal a izbucnit în noaptea de sâmbătă spre duminică la un local din Păpăuți. Polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală - Covasna au intervenit pentru aplanarea acestuia.  

„Din verificările efectuate a reieșit că un tânăr de 23 de ani, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a avut un conflict spontan cu alte persoane aflate în local și a lovit-o pe una dintre acestea în zona capului cu o sticlă, după care a ieșit din local, conflictul continuând în parcare, unde a lovit un autoturism cu o piatră”, potrivit IPJ.

În urma scandalului, două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar la controlul corporal polițiștii au găsit asupra tânărului scandalagiu un briceag.   

În cele din urmă, tânărul s-a ales cu dosar penal pentru patru infracțiuni: tulburarea odinii și liniștii publice, lovire sau alte violențe, distrugere și port ilegal de obiecte periculoase.

În plus, polițiștii informează că pe numele acestuia a fost emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore, iar luni acesta a fost prezentat unității de parchet competente pentru dispunerea de măsuri preventive.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.