ACTUALITATE 9 februarie 2010

Scade interesul pentru vaccinul contra A/H1N1

de Covasna Media | 740 vizualizări
Numărul din ce în ce mai mic al cazurior de îmbolnăvire i-a determinat pe covăsneni să renunţe la vaccinare 09feb2010-vaccinNumărul celor care au solicitat vaccinul împotriva gripei A/H1N1 a scăzut simţitor în ultimele două săptămâni în judeţul Covasna, oamenii pierzându-şi interesul în acest sens, odată cu apariţia a tot mai puţine cazuri de îmbolnăvire de gripă porcină. Potrivit medicului din cadrul departamentului de epidemologie al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Covasna, Şanta Francisc, tot mai puţini oameni se vaccinează

Numărul din ce în ce mai mic al cazurior de îmbolnăvire i-a determinat pe covăsneni să renunţe la vaccinare

09feb2010-vaccinNumărul celor care au solicitat vaccinul împotriva gripei A/H1N1 a scăzut simţitor în ultimele două săptămâni în judeţul Covasna, oamenii pierzându-şi interesul în acest sens, odată cu apariţia a tot mai puţine cazuri de îmbolnăvire de gripă porcină.

Potrivit medicului din cadrul departamentului de epidemologie al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Covasna, Şanta Francisc, tot mai puţini oameni se vaccinează împotriva A/H1N1, deşi DSP dispune, în continuare, de mii de doze de vaccin la nivelul judeţului Covasna. Şanta Francisc a explicat că situaţia se explică prin faptul că, la nivel naţional, au fost anunţate tot mai puţine cazuri de îmbolnăvire sau decese, valul acestora atingând cote maxime în luna ianuarie şi stingându-se în ultimele două săptămâni.

„S­a observat clar că gripa e în regresie, drept pentru care oamenii nu mai vin spre vaccin. O pandemie nu putea însă să atingă toată populaţia receptivă, deoarece se preconizează că vine în valuri. De aceea, consider că cei care nu au făcut vaccinul ar putea să îl facă acum, mai ales că gripa de vară - când se presupune că va urma un nou val, trece mai greu. Nu e indicat să stăm cu spaima, deoarece şi atunci vor fi copii, gravide, rude - cu toţii expuşi”, a explicat Şanta Francisc.

Potrivit acestuia, vaccinul continuă să se facă în tot judeţul fie la punctele amenajate în acest sens de DSP, fie prin medicii de familie, aceştia din urmă fiind îndemnaţi să solicite Direcţiei doze de vaccinuri, dacă au nevoie.

În judeţul nostru au ajuns, la finele lunii ianuarie, încă 5.000 de doze din vaccinul împotriva gripei noi, după ce alte aproape 16.000 de doze a fost consumate sau distribuite medicilor de familie.

Potrivit reprezentanţilor DSP Covasna, până acum au fost vaccinate împotriva gripei noi peste 9.000 de persoane. Ca număr de cazuri de gripă A/H1N1, în Covasna au fost confirmate peste 30 de îmbolnăviri şi un deces.

Monica Rizea

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Primar_la_Hetea, 9 februarie 2010
Mai lasati-o balta cu gripa asta inchipuita. Mor mai multi oameni de frig, sau gripa normala. In plus, avem putine cazuri de gripa porcina in comparatie cu alte judete. citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.