ACTUALITATE 6 aprilie 2012

Şase zile, şapte ţări - Voluntariatul şi diversitatea culturală

de Covasna Media | 36 vizualizări

Training internaţional organizat de Asociaţia Tinerilor din Târgu Secuiesc.

Asociaţia Tinerilor din Târgu Secuiesc organizează în perioada 1-7 aprilie, la Arcuş, trainingul internaţional de tineret “Volunteers in Cultures”. La traingul care are ca temă voluntaritul ca şi instrument valoros şi eficient al programelor internaţionale de tineret, au sosit participanţi din Ungaria, Austria, Italia, Finlanda, Lituania, Turcia şi România. Proiectul este finanţat cu sprijinul Comisiei Europene prin programul Tineret în Acţiune.

Programul, care este bazat pe metode de educaţie non-formală, este coordonat de doi formatori internaţionali, Kelemen Éva din Sfântu Gheorghe şi Kiss Endre din Szeged, Ungaria. În cadrul programului participanţii dezbat teme importante cum ar fi voluntariatul sau diversitatea culturală. Totodată cei 18 participanţi în cadrul proiectului participă în acţiuni de voluntariat în comunitatea locală în patru locaţii, respectiv Casa Comunitară a Romilor din cartierul Őrkő, Adăpastul de Câini de la Câmpu Frumos, Casa de Bătrâni “Zathureczky Berta” şi Şcoala “Váradi József”.

Illes Andrea, preşedintele asociaţiei gazdă, a declarat: “Este primul nostru proiect internaţional şi tematica principală este voluntariatul. Prin activităţile de voluntariat în comunitatea locală dorim să promovăm posibilităţile oferite de Serviciul European de Voluntariat. La elaborarea programului s-a dorit includerea unor activităţi care să îmbine utilul cu plăcutul şi care totodată vor oferi participanţilor posibilitatea de a cunoaşte şi specificităţile locale.”

Kelemen Éva, formator în cadrul proiectului, a subliniat faptul că “în ultimul timp mai multe organizaţii au derulat proiecte prin programul Tineret în Acţiune în judeţul Covasna. Cred că astfel de proiecte internaţionale sunt foarte utile şi în privinţa parteneriatelor pe care le pot crea organizaţiile gazdă, pentru a putea oferi cât mai multe posibilităţi de dezvoltare tinerilor din judeţ.”

La sfârşitul trainingului participanţii europeni vor primi certificate Youthpass generate de Comisia Europeană prin care le vor fi recunoscute la nivel European cunoştinţele şi competenţele dobândite prin implicarea în sesiunile de training ale proiectului internaţional “Volunteers in Cultures”.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.