ACTUALITATE 15 aprilie 2024

Șase mașini „uitate” pe spațiul public de proprietari au fost ridicate de Poliția Locală Sfântu Gheorghe. Ce se întâmplă mai departe?

de Covasna Media | 757 vizualizări

Poliția Locală din Sfântu Gheorghe a ridicat joi, 11 aprilie, șase mașini abandonate pe domeniul public al orașului, după ce proprietarii au fost notificați să le mute, însă nu s-au conformat. Dacă în termen de 10 zile nu se vor prezenta la Serviciul de Gospodărire a Domeniului Public pentru a-și revendica mașinile, autoritățile le vor duce la fiare vechi, pentru valorificare. 

Reprezentanții Poliției Locale spun că deși „la prima vedere ar putea părea că unele dintre ele erau folosite în mod regulat de proprietari”, în realitate ele au fost „uitate” pe domeniul public. 

„Nu au asigurare, nu au inspecția tehnică valabilă, iar proprietarii nu au luat măsuri în urma notificărilor lăsate pe parbriz”, se arată într-un comunicat de presă al autorităților. 

Unele dintre mașini îngreunau, de exemplu, lucrările care au loc în oraș. 

„Spre exemplu, duba frigorifică din imagine (n. red.: vezi foto sus) bloca accesul muncitorilor care lucrează la construcția terminalului de autobuz de la intrarea în Sfântu Gheorghe dinspre Chilieni. Autovehiculul a fost ocolit timp de mai mulți ani, însă acum a fost ridicat și transportat temporar la sediul Serviciului de Gospodărire a Domeniului Public din cadrul Primăriei, urmând să fie valorificat la fier vechi dacă proprietarul nu îl va revendica în termen de 10 zile”, explică reprezentanții Poliției Locale. 

„Nu are rost să ne mai împiedicăm de ele prin oraș”

Autoritățile transmit că ridicarea mașinilor abandonate pe domeniul public este, la Sfântu Gheorghe, o operațiune constantă, mai ales pentru că locurile de parcare sunt limitate. 

„Dacă proprietarii nu se prezintă pentru a recupera aceste mașini, este evident că nu mai au nevoie de ele și atunci nu are rost să ne mai împiedicăm de ele prin oraș. În prezent, știm că sunt puține mașini folosite pentru depozitarea deșeurilor, deși au existat probleme în trecut și în acest sens. Credem că dacă vom continua să ridicăm de pe domeniul public aceste mașini abandonate, până la urmă proprietarii vor alege să le predea mai degrabă în cadrul programului Rabla, decât să țină ocupate locurile de parcare", a subliniat, conform comunicatului de presă, șeful Poliției Locale Sfântu Gheorghe, Hadnagy István. 

Poliția Locală Sfântu Gheorghe a ridicat, în urmă cu două săptămâni, alte cinci mașini de pe domeniul public. 

„Este important de precizat că dacă mașina este parcată pe o proprietate privată, polițiștii locali nu pot interveni pentru a o îndepărta”, precizează autoritățile. 

Cetățenii sunt încurajați să semnaleze existența mașinilor abandonate pe domeniul public la numărul de WhatsApp 0739 886 992 şi TelVerde: 0800 800 767.

Sursa foto: Poliția Locală Sfântu Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.