ACTUALITATE 7 mai 2013

Sărbători în flăcări pentru pompierii şi paramedicii covăsneni

de Covasna Media | 200 vizualizări

Angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna au avut parte de un Paşte plin de intervenţii.

Pompierii şi paramedicii covăsneni au fost solicitaţi să intervină în ultimele zile la nu mai puţin de 4 incendii, o acţiune pirotehnică, 29 de solicitări medicale şi la salvarea unui animal.

Un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Sfântu Gheorghe, împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Ozun, au intervenit la stingerea unui incendiu izbucnit la o casă din localitatea Ozun.

În urma incendiului, a cărui cauză probabilă o reprezintă efectul termic cauzat de un aparat de încălzire electric lăsat sub tensiune, au ars acoperişul casei din lemn cu învelitoare din ţiglă pe o suprafaţă de circa 90 mp, bunuri de uz casnic şi lemne de foc.

Un alt echipaj din cadrul detaşamentului a intervenit în municipiul Sf. Gheorghe, pe strada Mikes Kelemen, pentru a lichida un incendiu de deşeuri materiale şi vegetaţie uscată pe o suprafaţă de circa 60 mp.

Pompierii din Sfântu Gheorghe au intervenit şi în localitatea Coşeni, unde flăcările au cuprins aproximativ 300 de mp de vegetaţie uscată. Cauza probabilă de incendiu o reprezintă focul deschis în spaţii deschise în ambele incendii de vegetaţie uscată.

Pichetul de Pompieri Întorsura Buzăului a fost solicitat să intervină pentru salvarea unei bovine căzută într-un bazin cu apă betonat din localitatea Barcani.

Operaţiunile de salvare au durat aproximativ 40 de minute, animalul fiind scos cu ajutorul a două furtunuri.

Secţia de Pompieri Târgu Secuiesc a fost solicitată să intervină la un incendiu izbucnit în localitatea Sânzieni la un tractor parcat într-un depozit de materiale. La faţa locului s-au deplasat trei echipaje ale Secţiei de Pompieri Tg. Secuiesc, care, împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Sânzieni, au reuşit localizarea şi lichidarea incendiului ce se manifesta la tractor şi la acoperişul depozitului pe o suprafaţă de aproximativ 800 mp, cu posibilitatea de propagare la alte utilaje şi anexe învecinate.

În urma incendiului au ars material lemnos aflat în podul depozitului şi acoperişul din lemn cu învelitoare din plăci de azbociment pe o suprafaţă de circa 800 de mp.

Intervenţia pompierilor covăsneni a dus la înlăturarea pericolului extinderii incendiului la construcţiile învecinate, precum şi la salvarea altor utilaje agricole şi a materialelor aflate în depozit.

Cauza incendiului o reprezintă un scurtcircuit electric generat de un conductor electric defect la motorul tractorului.

Echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna a fost solicitată să intervină în localitatea Zăbrătău, în vederea ridicării unui element de muniţie neexplodat.

A fost ridicat un corp de grenadă defensivă, muniţie găsită neexplodată în curtea unei gospodării la marginea localităţii. Obiectul a fost ridicat şi transportat în condiţii de siguranţă la depozitul special amenajat în vederea distrugerii.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

Plt. Tolvaj Marian-Marius

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.