ACTUALITATE 27 decembrie 2012

Sărbători în flăcări pentru pompierii şi paramedicii covăsneni

de Covasna Media | 91 vizualizări

Sărbători în flăcări pentru pompierii şi paramedicii covăsneniAngajaţii ISU Covasna au avut parte de un Crăciun plin de intervenţii. Pompierii şi paramedicii covăsneni au fost solicitaţi să intervină în ultimele zile la nu mai puţin de 7 incendii, 47 de solicitări medicale şi la salvarea unui animal.

Două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Sfântu Gheorghe, împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Ozun, au intervenit la stingerea unui incendiu izbucnit la o şură din localitatea Ozun. În urma incendiului, a cărui cauză probabilă o reprezintă folosirea internţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiu, au ars acoperişul şurii pe o suprafaţă de circa 70 mp, 100 kg de paie şi 200 kg de coceni.

Un alt echipaj din cadrul detaşamentului a intervenit în municipiul Sf. Gheorghe, pe strada Spitalului, pentru a elibera un câine prins într-un gard al unui imobil.

Pichetul de Pompieri Intorsura Buzăului a fost solicitat să intervină  la un incendiu izbucnit la o anexă gospodărească de pe strada Crivina din oraşul Întorsura Buzăului. Mai bine de două ore pompierii militari au intervenit pentru localizarea şi lichidarea flăcărilor ce ameninţau casa de locuit din apropiere. În urma incendiului au ars acoperişul anexei din lemn cu învelitoare din ţiglă pe o suprafaţă de circa 80 mp, 5 tone de plante furajere, 1,5 mc lemn de foc, 300 kg de furaje şi s-au degradat 700 kg de plante furajere. Cauza probabilă a incendiului o reprezintă depozitarea cenuşei şi a jarului nestins în apropierea materialelor combustibile.

În ultimele zile, Secţia de Pompieri Târgu Secuiesc a fost solicitată să intervină la incendii izbucnite in localităţile Tg. Secuiesc, Ghelinţa, Imeni, Caşinul Mic şi Covasna. În urma intervenţiei pompierilor pagubele au fost minore, iar cauzele probabile ale incendiilor le-au reprezentat coşurile de fum deteriorate sau neprotejate termic faţă de materialele combustibile.

Alarma pompierilor din Tg. Secuiesc a sunat, târziu în noapte, când făcările au cuprins acoperişul unei case de locuit de pe strada Ţiglăriei, din oraşul Covasna. Alături de pompierii militari au intervenit şi pompierii voluntari cu două autospeciale ale Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Covasna. Intervenţia promptă a salvatorilor a făcut ca flăcările să nu se extindă la întregul acoperiş al casei de locuit.

Pompierii covăsneni atrag atenția asupra necesității curățării coșurilor de fum și a întreținerii căilor de ventilare. Aceste măsuri de siguranță sunt esențiale pentru evitarea intoxicațiilor și asfixierilor cu monoxid de carbon, dar și pentru prevenirea incendiilor.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.