ACTUALITATE 2 martie 2010

Sărbătoarea primăverii și a mărţișoarelor la MNCR

de Covasna Media | 1444 vizualizări
Peste 1.500 de mărţișoare colorate au fost dăruite ieri 02mar2010-martisorFloricele, gândăcei, figurine colorate și vesele prinse cu tradiționalul șnur alb-roșu specific Mărțișorului au ieșit ieri din mânile copiilor de la Cercul Tradiție şi modernitate de la Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni (MNCR), dar și ale vizitatorilor care au venit la atelierul de creație pentru a-și confecționa gratuit, din materialele oferite de organizatori, propriul mărțişor. Evenimentul a avut loc la sediul

Peste 1.500 de mărţișoare colorate au fost dăruite ieri

02mar2010-martisorFloricele, gândăcei, figurine colorate și vesele prinse cu tradiționalul șnur alb-roșu specific Mărțișorului au ieșit ieri din mânile copiilor de la Cercul Tradiție şi modernitate de la Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni (MNCR), dar și ale vizitatorilor care au venit la atelierul de creație pentru a-și confecționa gratuit, din materialele oferite de organizatori, propriul mărțişor.

Evenimentul a avut loc la sediul MNCR, care alături de Asociația Cultural-Ştiințifică „Carpații Răsăriteni”, Centrul de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog Covasna şi Palatul Copiilor Sf. Gheorghe au organizat ce-a de-a patra ediție a programului „Bucură-te de primăvara ta!”.

Cu această ocazie, ieri a fost prezentată „Expoziția de mărțişoare” create de copiii şi elevii înscrişi la Cerc, în timp ce la atelier au participat peste 100 de elevi, care şi-au confecționat mărțişoare cu materialele pregătite de organizatori.

„Fiecare elev a plecat cu 3 – 4 mărțişoare unicat, originale, aflând totodată detalii despre tradiția mărțişorului şi semnificațiile acestuia şi a simbolurilor pe care le încorporează. De asemenea, fiecare elev le-a lăsat organizatorilor cel puțin un mărțişor, strângându-se astfel în jur de 150 de mărțişoare pe care angajații MNCR le vor dărui cu drag doamnelor şi domnişoarelor care vor vizita muzeul în luna martie a acestui an”, a spus muzeograful PR al MNCR și coordonator de proiect, Andrea Deak.

Tot ieri, voluntarii antidrog şi elevii Cercului Tradiție şi modernitate au împărțit mărțişoare unicat gratuite, confecționate de ei, trecătorilor din centrul oraşului Sfântu Gheorghe, în cadrul Campaniei „Un mărțişor pentru fiecare”, în semn de întâmpinare a primăverii şi de promovare a unei vieți sănătoase fără droguri.

Anul acesta au fost împărțite peste 1.500 de mărțişoare care au adus zâmbete de fericire celor care le-au primit, dar și un zâmbet de mulțumire pe fețele micilor creatori care le-au dăruit din suflet.

Teme articol: copii MNCR martisor 1 martie
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.