ACTUALITATE 29 februarie 2012

Sărbătoarea Mărţişorului, între tradiţie şi actualitate

de Covasna Media | 46 vizualizări

Sub egida fundaţiei „Mihai Viteazul” în colaborare cu Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni şi Asociaţia Cultural Ştiinţifică „Carpaţii Răsăriteni”, la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” a fost organizat marţi un atelier de creaţie care a reunit  elevi de la Scoala Generală „Ady Endre”, Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” şi copii de la grădiniţa „Cipike” care au confecţionat mărţişoare.

Evenimentul a debutat cu un scurt program artistic în care copiii au dat glas semnelor de primăvară şi au încântat sufletele părinţilor care ne-au fost alături.

A urmat apoi atelierul de lucru în care fiecare copil aflat sub îndrumarea doamnelor Mureşan Geovanina, Laura Dănilă şi Eugenia Filip de la Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni, a înv. Valeria Păcală, Maria Bularca, Doina Gheorghincă şi a educatoarelor Roxana Filip, Florica Nica şi Săndica Borghină au trecut la muncă. Cu multă migală, îndemânare şi dexteritate copiii au reuşit să obţină modele igenioase de mărţişoare pe care cu emoţie, bucurie şi satisfacţie le-au oferit apoi mamelor, doamnelor învăţătoare sau educatoare.

Cu o parte din aceste mici simboluri de primăvară s-a realizat un panou pentru expoziţie care va fi expus la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”.

Mulţumim tuturor celor care au participat la acest eveniment şi le dorim din suflet o primăvară frumoasă.

Profesor Doina Gheorghincă

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.