ACTUALITATE 20 iunie 2010

Sărbătoarea copiilor adoptaţi, la cea de-a V-a ediţie

de Covasna Media | 85 vizualizări
Aproximativ 180 de părinţi, bunici şi copii s-au întâlnit duminică în cadrul „Sărbătorii copiilor adoptaţi”, organizată de cinci ani încoace de Asociaţia Părinţilor Adoptivi „Pro Adopt” din judeţul Covasna. Principalul scop al întâlnirilor de acest gen îl reprezintă apropierea participanţilor între ei, socializarea şi relaţionarea acestora, printr-un schimb de experienţă spontan şi fără formalităţi. Evenimentul de ieri

Aproximativ 180 de părinţi, bunici şi copii s-au întâlnit duminică în cadrul „Sărbătorii copiilor adoptaţi”, organizată de cinci ani încoace de Asociaţia Părinţilor Adoptivi „Pro Adopt” din judeţul Covasna. Principalul scop al întâlnirilor de acest gen îl reprezintă apropierea participanţilor între ei, socializarea şi relaţionarea acestora, printr-un schimb de experienţă spontan şi fără formalităţi.

Evenimentul de ieri a adunat la un loc copii cu vârste începând de la câteva luni, mămici, tătici şi bunici, toţi luând parte la concursuri, jocuri şi discuţii dedicate copiilor, aceştia din urmă fiind delectaţi inclusiv de un clown în compania căruia au făcut jocuri de rol, vreme de aproape patru ore.

„A fost o zi foarte frumoasă, s-a preparat şi tradiţionalul gulaş, copiii au primit sandvişuri, sucuri, cadouri şi diplome de participare. Ne-am simţit foarte bine cu toţii, am avut parte şi de o zi superbă, cu soare, deci nu putem decât să ne bucurăm”, a declarat reprezentanta Asociaţiei Pro Adopt, Clementina Trofin, care se ocupă de mulţi ani de adopţii în judeţul Covasna, în calitate de asistent social al Direcţiei Judeţene pentru Protecţia Copilului.

Adopţiile, privite cu mai multă deschidere

„Este un eveniment care pe lângă faptul că adună familiile adoptive, oferă un prilej bun de destindere, joacă pentru copii şi schimb de experienţă pentru părinţi, are şi marea importanţă de a atrage atenţia opiniei publice asupra fenomenului adopţiei şi de a-l promova. Multe familii ne-au contactat de la ultimele întâlniri, sunt în sistem şi în aşteptarea unui copil - aceste întâlniri au promovat procesul adopţiilor, care cu multă credinţă şi speranţă oferă bucurii de neegalat”, a declarat preşedintele Asociaţiei Pro Adopt, preotul unitarian Kovacs Istvan.

În ceea ce priveşte fenomenul adopţiilor, Kovacs Istvan consideră că prejudecăţile în acest sens au dispărut, tot mai multă lume privind cu deschidere adopţiile, conştientizând că un copil adoptat poate oferi satisfacţii unice.

Monica Vajna

Teme articol: sarbatoare adoptie copiii
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.