ACTUALITATE 10 septembrie 2015

Sărbătoarea comunei Sita Buzăului suspendată în acest an

de Covasna Media | 281 vizualizări

Autorităţile locale din Sita Buzăului anunţă că în acest an nu se vor organiza „Zilele comunei Sita Buzăului”. Primarul Nicolae Stoica a precizat că această decizie a fost luată în urma consultărilor cu membrii Consiliului Local, iar motivele care au stat la baza hotărârii sunt întemeiate.

„Consider că avem suficiente argumente. Principalul motiv este bugetul destul de mic al Primăriei, iar un factor important care a influenţat acest fapt sunt datoriile mari ale cetăţenilor faţă de bugetul local. Este vorba de un milion de lei pe care nu reuşim să îi recuperăm, iar din cauza acestui lucru avem probleme financiare”, ne-a declarat primarul comunei.

Nicolae Stoica a mai precizat: „Ştiu că nu trebuie să uităm de tradiţii şi sunt de acord cu acest lucru, dar am pus în balanţă nevoile imediate ale oamenilor şi am considerat că prioritare sunt investiţiile în copiii noştri, respectiv în şcoli şi grădiniţe. În prezent avem în construcţie două grădiniţe, în Ciumernic şi Bobocea. Mai mult, avem două şcoli şi o grădiniţă care au centrale termice ieşite din uz. În luna octombrie mai pregătim o rectificare bugetară, iar atunci sperăm să putem colecta, din taxe şi impozite, fondurile necesare achiziţionării de centrale termice noi. În plus, am început proiectul de asfaltare, pentru care, din bugetul local, trebuie să punem 416.000 de lei. Nu am reuşit să dăm în acest an decât 76.000 de lei pentru că nu avem bani”, a explicat primarul.

„Pentru anul viitor, promit că ne vom întâlni la zilele comunei”, a mai spus Nicolae Stoica.

(Iulia Drăghici)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.