ACTUALITATE 22 aprilie 2021

Șapte vizite la bolnavii COVID internați la Spitalul Județean

de Daniela Luca | 827 vizualizări

Începând cu această săptămână, pacienții diagnosticați cu COVID-19, internați la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Covasna, pot fi vizitați de aparținători. Până miercuri, ora 13:00, aici s-au înregistrat șapte astfel de vizite, spun reprezentanții unității spitalicești. 

„De luni până astăzi am avut un număr total de șapte vizitatori la Terapie Intensivă și la secțiile de Boli Infecțioase. Impresiile au fost bune la adresa organizării vizitei, la adresa organizării secției și ce l-a impresionat pe un aparținător a fost cum și cât de repede se schimbă starea unui pacient. Pe de altă parte, până acum, locuitorii nu știau în ce condiții se lucrează. Noi le povesteam, dar acum și locuitorii care nu lucrează în domeniu pot să vadă care sunt condițiile de lucru într-un combinezon, cum transpiri în combinezonul respectiv, cât de greu este să te miști în el. Aceste lucruri au fost discutate la finalul vizitelor”, a declarat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, managerul SJU Covasna, András-Nagy Róbert.

Reprezentanții spitalului au ținut să le mulțumească voluntarilor care însoțesc aparținătorii în timpul vizitei pe secțiile unde sunt tratați pacienții COVID-19.

„Am primit și ajutor. Avem voluntari de la Școala Postliceală de asistenți medicali și practic ei au fost învățați și ei însoțesc aparținătorii, îi învață să se îmbrace și mai ales problema este la dezbrăcarea din combinezon și din echipamentul de protecție, pentru că acolo sunt cele mai mari riscuri de a se infecta. Sunt supravegheați în continuu. Bineînțeles, nu au voie să introducă niciun fel de obiecte personale, nu au voie să aducă pachete, mâncare pacienților. Mulțumim colegilor voluntari care au acceptat să facă practica la spitalul nostru și să ne ajute. Nu știu de unde am fi putut altfel lua personal care să se ocupe și de acest lucru”, a declarat directorul medical, dr. Roșu Mátyás. 

Accesul rudelor sau aparținătorilor se face doar cu programare prealabilă, în zilele lucrătoare, în intervalul orar 13:30-14:30. De menționat este că fiecare pacient va putea fi vizitat pe perioada internării doar o singură dată, de o singură persoană, iar timpul alocat vizitei este de 15 minute.  

Aparținătorul trebuie să înainteze o cerere de vizitare (scanată sau fotografiată) a pacientului pe adresa de e-mail programarivizite@spitfog.ro. Modelul de cerere poate fi descărcat de pe site-ul spitalului spitfog.ro. 

Sursă foto: Facebook/Spitalul Județean Fogolyán Kristóf

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.