ACTUALITATE 27 septembrie 2016

Săptămânii Prevenirii Criminalității: Sute de elevi au participat la activitățile desfășurate luni și marți

de Covasna Media | 555 vizualizări

În perioada 26-30 septembrie a.c., la nivel național se desfășoară a XI-a ediție a „Săptămânii Prevenirii Criminalității”. Polițiștii organizează în această perioadă o serie de activități preventiv-educative, prin care se urmărește conştientizarea în rândul populației a importanței adoptării unei conduite antivictimale și antiinfracționale.

Luni, 26 septembrie a.c., a fost ziua dedicată prevenirii delincvenței juvenile, iar ziua de marți a fost dedicată prevenirii victimizării minorilor.

Astfel, peste 650 de elevi din mai multe școli din județul Covasna au participat la activitățile desfășurate de polițiști. Întâlnirile au constat în discuții interactive pe teme precum: siguranța propriei persoane în mediul on line, în special privind utilizarea reţelelor de socializare, reguli de circulație și conștientizarea consecințelor nerespectării lor. Scopul acestor activități este formarea în rândul tinerilor, a unui comportament bazat pe respectarea normelor legale și de conduită socială și, totodată, adoptarea unor măsuri pentru prevenirea săvârșirii sau implicarea în săvârșirea de fapte ilicite.

Activitățile preventive vor continua pe parcursul întregii săptămâni. Ziua de miercuri este dedicată activităților pe linia prevenirii infracțiunilor de furt, joi vor fi desfășurate activități preventive pe tema prevenirii infracţiunilor comise cu violenţă, iar ziua de vineri va fi dedicată siguranței rutiere.

(Biroul de Presă al IPJ Covasna)

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.