ACTUALITATE Acum 6 ore, 4 minute

Săptămâna Verde, în Italia: mobilitate Erasmus+ pentru elevi și profesori din Întorsura Buzăului

de Ștefania Găvăneci | 329 vizualizări

Opt elevi și patru profesori de la Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” din Întorsura Buzăului au participat, între 4 și 9 mai, la o mobilitate Erasmus+ în San Marco in Lamis, Italia. Activitatea s-a desfășurat în Săptămâna Verde și a inclus lecții despre mediu, schimburi culturale și inovație educațională.

În timp ce majoritatea elevilor au participat la activități locale organizate în Săptămâna Verde, cei opt elevi și doi profesori de la „Mihail Sadoveanu” au avut ocazia să învețe despre protejarea mediului chiar în mijlocul naturii, Parcul Național Protejat Gargano din regiunea Puglia.

Elevii au fost găzduiți de familii din San Marco in Lamis, un orășel italian aflat într-o zonă inclusă în patrimoniul UNESCO. Au participat la lecții alături de colegii lor italieni, au explorat laboratoare de știință și au luat parte la activități cu elevi din Spania, de la școala parteneră „IES Maria Cegarra Salcedo” din Murcia.

Mai mult de 30 de elevi din cele 3 școli partenere au desfășurat activități împreună care s-au adresat acelorași obiective: grija față de mediu, incluziune socială, elemente de educație STEM și bineînțeles un bogat schimb cultural.

Fiind găzduiți de familiile elevilor implicați în proiect, copiii noștri au experimentat schimbul intercultural văzut prin prisma vieții dintr-o familie obișnuită de italieni. Au participat la lecții împreună cu colegii lor, s-au antrenat în ritmuri clasice de dans autohton și au avut parte de experiențe inedite”, a transmis profesoara Georgiana Bularca. 

Activitățile au început cu o ceremonie de primire a delegațiilor din România și Spania, urmată de un tur al laboratoarelor școlii gazdă și de prezentarea instituțiilor participante. Programul a continuat cu sesiuni de schimb intercultural și excursii tematice, în care elevii au explorat legătura dintre istorie, inovație și protecția mediului. În rezervația naturală Foresta Umbra, elevii au participat la o activitate de tip vânătoare de comori, prin care au învățat despre conservarea naturii și metode de incluziune socială în cadrul grupurilor educaționale.

În paralel, două cadre didactice – Ioana Boiciuc și Carmen-Veronica Bordei – au participat la activități de tip job-shadowing (formare profesională în care un cadru didactic observă direct activitatea colegilor dintr-o altă instituție), desfășurate în cadrul aceleiași școli partenere din Italia. 

Elevii și profesorii din Întorsura Buzăului urmează să-i primească, în luna octombrie, pe partenerii lor italieni într-o nouă etapă a proiectului Erasmus+, desfășurată pe teritoriul României.

Sursa foto: Facebook/ Mihail Sadoveanu

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.