ACTUALITATE 4 octombrie 2015

Săptămâna Prevenirii Criminalităţii. Ziua dedicată siguranţei rutiere

de Covasna Media | 182 vizualizări

Ca în fiecare an, cea de-a cincea zi din cadrul „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii” a fost dedicată siguranţei rutiere.

Poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, în colaborare cu poliţiştii rutieri, poliţiştii de proximitate şi poliţiştii din cadrul posturilor de poliţie comunale au derulat o gamă largă de activităţi cu caracter preventiv-informativ, care au vizat principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave, fie că vorbim despre indisciplina pietonilor sau de neadaptarea vitezei de deplasare la condiţiile de drum. Au fost avuţi în vedere şi ceilalţi participanţi la traficul rutier, mai exact bicicliştii, conducătorii de vehicule cu tracţiune animală şi motocicliştii.

Au fost susţinute o serie de expuneri în unităţile de învăţământ de pe raza judeţului, atât în mediul urban cât şi în mediul rural, aceste activităţi fiind însoţite şi de distribuirea de materiale cu caracter informativ.

O activitate cu un caracter mai deosebit este organizată, pentru al cincilea an consecutiv, în localitatea Chichiş, la intersecţia principalelor artere rutiere care traversează judeţul nostru, D.N. 11 şi D.N.12. Cu sprijinul a 4 elevi voluntari, au fost transmise către participanţii la traficul rutier, prin intermediul unor pancarte, mesaje cu caracter preventiv. Aceste mesaje sunt: 55 accidente rutiere grave în acest an; Nu deveni următoarea victimă; Conduceţi prudent; Alege viaţa!

Modalitatea inedită de transmitere a mesajelor preventive s-a bucurat, în fiecare an, de aprecierea participanţilor la trafic, nu de puţine ori aceştia oprind pentru a-i aplauda pe elevii participanţi.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.