ACTUALITATE 29 septembrie 2016

Săptămâna Prevenirii Criminalității

de Covasna Media | 625 vizualizări

Vineri este Ziua siguranței rutiere

Prevenția este o componentă importantă a muncii de poliție, oamenii legii efectuând numeroase activități pe linia prevenirii și combaterii faptelor ilicite. În perioada 26-30 septembrie 2016, polițiștii desfăşoară activități în cadrul campaniei naționale ”Săptămâna Prevenirii Criminalității”, fiecare zi având o tematică diferită. Zilele de luni și marți au fost dedicate prevenirii delincvenței juvenile și a victimizării minorilor. Miercuri au fost desfășurate activități pe linia prevenirii furturilor, iar ziua de joi a fost dedicată activităților desfășurate pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor comise cu violență.

În fiecare zi polițiștii covăsneni au organizat întâlniri cu grupuri țintă, atât în școli, cât și în alte medii, cum ar fi căminele de bătrâni, dar și în localurile de alimentație publică sau unitățile comerciale, pentru a purta discuții cu cât mai multe persoane și a atrage atenția asupra importanței adoptării unui comportament preventiv în orice situație.

Ultima zi a săptămânii, cea de vineri, este dedicată siguranței rutiere, zi în care polițiștii vor organiza activități în școli pentru a le explica celor mici regulile și semnele de circulație, în special regulile care trebuiesc respectate de pietoni și bicicliști.

Pe lângă lecțiile deschise susținute de polițiști, importanța conduitei preventive pentru evitarea implicării în accidente de circulație va fi promovată printr-o acțiune desfășurată cu sprijinul tinerilor din cadrul Asociației de Tineret ”Ecou”. Activitatea va avea loc la intersecția DN 11 cu DN 13E și va consta în atenționarea șoferilor cu privire la principalele cauze generatoare de accidente rutiere.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.