ACTUALITATE 19 noiembrie 2013

Săptămâna Educaţiei Globale la ciclul primar de la CNMV [FOTO]

de Covasna Media | 193 vizualizări

A 15-a ediţie a Săptămânii Educaţiei Globale, program facilitat de Centrul Nord-Sud al Consiliului Europei, s-a desfăşurat în acest an cu tema „Adoptă un stil de viaţă durabil! /  Go for a sustainable life style!”.

Educaţia globală cuprinde educaţia pentru dezvoltare, educaţia privind drepturile omului, educaţia interculturală, educaţia pentru pace şi soluţionarea conflictelor, fiind fundamentată pe înţelegerea problemelor fundamentale ale cetăţeniei globale: conştientizarea trăirii într-o lume globalizată şi a rolului nostru ca cetăţeni ai acestei lumi; atitudini de respect pentru diversitate şi abilităţi de comunicare interculturală; înţelegerea cauzelor şi efectelor problemelor majore care afectează lumea; oportunităţi de a concepe şi a lua măsuri pentru a face lumea un loc mai echitabil şi durabil.

Elevii ciclului primar de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe au participat în cadrul acestui  proiect la activităţi educative atractive, mobilizatoare, adaptate vârstei şi etapei lor de dezvoltare, învăţătorii urmărind cuprinderea unui cât mai mare număr de elevi, beneficiari direcţi dar şi „câştigători”, din prisma obiectivelor educaţionale urmărite şi realizate prin acest proiect. Elevii claselor pregătitoare, I şi a II-a au realizat colaje şi desene pe tema mediilor de viaţă ale animalelor, în cadrul concursului de desene „Din lumea celor care nu cuvântă”. Elevii mai mari, din clasele a III-a şi a IV-a, au avut ocazia să îşi etaleze talentul literar în cadrul concursului „Ambasadorii sănătăţii”, concurs de creaţie literară ce a vizat realizarea unor compuneri pornind de la dictonul „Minte sănătoasă în corp sănătos”.

Tot în Săptămâna Educaţiei Globale, în parteneriat cu Muzeul Cinegetic din Sfântu Gheorghe,  elevii mai multor clase au efectuat vizite la muzeu, iar lucrările selectate au intrat în competiţie în cadrul concursului organizat de asociaţia Vadon în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Covasna.

Luni, în cadru festiv, elevii ale căror lucrări plastice şi literare au fost premiate şi-au primit modestele, dar cu atât mai valoroasele diplome, acestea fiind înmânate de coordonatorul proiectului la nivelul ciclului primar, profesoara pentru învăţământ primar Doina Gheorghincă.

Felicitări câştigătorilor, tuturor copiilor şi părinţilor, precum şi învăţătorilor implicaţi în proiect!

Prof. înv. primar Ilyés Ibolya,

Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” Sf. Gheorghe

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.