ACTUALITATE 2 iulie 2010

Sanitas Covasna apelează la instanţă pentru al 13-lea salariu

de Covasna Media | 67 vizualizări
Acţiunea îndreptată împotriva Spitalului Judeţean și a Spitalului Orășenesc Covasna va fi depusă astăzi Conducerea Sanitas Covasna va da în judecată Spitalele Județean și Orășenesc Covasna pentru neplata celui de-al 13-lea salariu, suma totală care trebuie acordată angajaților din cele două unități medicale depășind 1,4 milioane de lei.

Acţiunea îndreptată împotriva Spitalului Judeţean și a Spitalului Orășenesc Covasna va fi depusă astăzi

Conducerea Sanitas Covasna va da în judecată Spitalele Județean și Orășenesc Covasna pentru neplata celui de-al 13-lea salariu, suma totală care trebuie acordată angajaților din cele două unități medicale depășind 1,4 milioane de lei.

Liderul Sindicatului, Vasile Neagovici, ne-a declarat că va depune astăzi acțiunea în instanță, în cazul Spitalului Județean fiind vorba de peste un milion de lei de recuperat pentru cel de-al 13-lea salariu și încă 800.000 de lei pentru prima de stabilitate pe cel de-al doilea semestru de anul trecut. La Spitalul Orășenesc vorbim de aproximativ 200.000 de lei.

„Am trimis o ultimă notificare, astăzi depunem acțiunea în instanță, și urmează și alte acțiuni, la fiecare spital avem ceva de recuperat. Astăzi discut și la Baraolt și urmează să depunem o acțiune pentru neacordarea primei de stabilitate, 2% și o parte din cel de-al 13-lea salariu”, a declarat Neagovici.

Potrivit acestuia, până în prezent Spitalul Județean a acordat 400.000 de lei din prima de stabilitate și 2% pe anul trecut.

Liderul de sindicat spune că speră ca având în vedere diminuarea drepturilor salariale să se acorde măcar aceste drepturi, chiar dacă lipsa banilor este una acută peste tot. El a dat exemplul unui spital din Arad, unde de un an nu s-au primit nici tichetele de masă, și a remarcat că în Covasna măcar acelea au fost date.

Cât despre viitoare proteste, o serie nouă este așteptată pentru toamnă, din luna septembrie, când potrivit lui Neagovici se dorește un nou contract colectiv de muncă, la nivel de ramură, revenirea la salariile actuale, plus multe alte revendicări de natură financiară și de resurse umane.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
diana, 25 iulie 2010
as fi vrut ca vasile neagovici sa fie putin mai hotarat, mai agresiv cand e vorba de bani munciti in conditii destul de grele insotite de hartuiala psihologica din partea doamnei manager si a echipei citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.