ACTUALITATE 6 octombrie 2016

Sancțiuni de peste 8.000 de lei aplicate pentru nerespectarea prevederilor în domeniul comerțului

de Covasna Media | 322 vizualizări

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice al IPJ Covasna au efectuat controale, miercuri, 5 octombrie 2016, la mai mulți agenți economici pentru verificarea respectării prevederilor legale în domeniul fabricării și valorificării produselor de panificație.

Astfel, poliţiştii au descoperit că la o societate comercială există diferenţe între stocurile faptice şi cele scriptice la materiile prime utilizate la fabricarea produselor de panificaţie şi patiserie. Astfel au fost identificate în plus în gestiune, peste 1.100 kg de făină şi aproape 38 kg tărâţe de grâu, valoarea acestora fiind de 1.200 de lei.

În consecință, polițiștii au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 5.000 de lei pentru efectuarea de activități de producție, comerț sau prestări de servicii, cu bunuri a căror proveniență nu este dovedită. Totodată s-a dispus și confiscarea produselor aflate în plus în gestiune.

Tot în cadrul acestor acțiuni au fost identificați alți doi agenți economici care efectuau acte de comerț, unele produse oferite spre vânzare având termenul de valabilitate expirat. În ambele situații s-au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare totală de 3.500 de lei, iar produsele în cauză au fost retrase de la vânzare.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.