ACTUALITATE 15 mai 2012

Sâmbătă a avut loc Cultural Wheels la Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 82 vizualizări

Clubul Sportiv „Show Time” a organizat competiţia anuală de BMX şi MTB Street.

La sfârşitul săptămânii trecute, mai precis sâmbătă, la Skatepark-ul din zona Gării din Sf. Gheorghe a avut loc competiţia anuală de BMX şi MTB Street organizată de către Club Sportiv „Show Time”, intitulată Cultural Wheels (Roţi culturale).

Acest concurs se află la a doua ediţie, devenind deja o tradiţie pentru riderii de BMX şi MTB Street din zonă, şi nu numai, de a participa la o astfel de competiţie sportivă, chiar dacă acest sport este unul relativ nou în ţara noastră, dezvoltându-se mai intens în ultimii 2-3 ani.

Invitaţi speciali ai evenimentului au fost Tibi Bajna din Sf. Gheorghe (câştigătorul secţiunii BMX de anul trecut) şi Damian Barnabas din Miercurea Ciuc, amândoi componenţi ai echipei BMX Rider Burn Energy Drink. La eveniment au participat un număr de 17 sportivi veniţi din Braşov, Miercurea Ciuc, Târgu Mureş şi bineînţeles Sf. Gheorghe.

Concursul denumit „Cultural Wheels” (Roţi Culturale) a primit această titulatură datorită faptului că oraşul Sfântu Gheorghe este în acest an „Capitala Culturală şi de Tineret a Ţinutului Secuiesc”, dorindu-ne ca prin această formă de manifestare „artistică” să aducem un mic aport acestei titulaturi, ştiind faptul că tinerii vor să se manifeste prin aşa numita „Cultură Underground” care poate fi regăsită în grafitti, dans, muzică şi de ce nu în sport.

Câştigătorii ediţiei din acest an sunt Ghioş Radu-Cătălin (Salam) din Braşov – Locul I; Baies Christoph (Sasu) din Braşov – Locul II; Husar Hunor din Sf. Gheorghe (sportiv Show Time) – Locul III, la secţiunea MTB Street. Bajka Tibor (Tibi) din Sf. Gheorghe – Locul I; Demian Barnabas (Barni) din Miercurea Ciuc – Locul II şi Merea Harold Cristian (Hari) din Târgu Mureş – Locul III, la secţiunea BMX.

Coordonatorii acestui spectacol sportiv au fost Schiopu Cristian şi Toma Răzvan, aceştia având o experienţă bogată în organizarea de întreceri biciclistice cu temă extremă, atât în zona Sf. Gheorghe cât şi în staţiunea Şugaş Băi. Următorul eveniment în agenda acestora este trecut concursul „SaintCup2”, un trial biciclistic cu cei mai buni sportivi de gen de la noi din ţară, care va avea loc în data de 2 iunie în cadrul Zilelor Sportive Sf. Gheorghe.

Mulţumim Consiliului Local Sfântu Gheorghe şi firmei Gravo Express pentru suportul material şi logistic acordat în buna desfăşurare a acestei competiţii.

(Ciprian Anton, preşedinte C.S. „Show Time”)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.