ACTUALITATE 17 decembrie 2019

Salvator din pasiune!

de Covasna Media | 1285 vizualizări

Porțile Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihai Viteazul” al județului Covasna s-au deschis pentru 10 voluntari, dornici de a se alătura salvatorilor covăsneni în îndeplinirea misiunilor în situații de urgență.

Aceștia au participat cu interes atât la partea introductivă, teoretică cât și la vizualizarea tehnicii din dotarea instituției. Sunt tineri și sunt pregătiți să facă față unor provocări noi, sunt dispuși să ajute și foarte interesați să învețe, să știe cât mai multe lucruri despre atribuțiile salvatorului din pasiune.

După parcurgerea programelor de pregătire, activităţile derulate alături de efectivele ISU Covasna vor consta în: participarea la misiunile de intervenție, utilizarea noţiunilor de bază în acordarea primului-ajutor calificat, implicarea în acţiunile de ajutor umanitar şi în cele de popularizare a mesajului preventiv.

Le dorim mult succes în îndeplinirea obiectivului nobil ales!

Condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească cei care doresc să se alăture pompierilor salvatori în proiectul „Salvator din pasiune” sunt următoarele:

– vârsta cuprinsă între 16 şi 65 de ani;

– apt din punct de vedere medical;

– să nu fi fost condamnat pentru săvârşirea infracţiuni lor cu intenţie;

– să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă.

Dosarul candidatului trebuie să conţină: cererea de înscriere, certificatul de cazier judiciar (pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani), copie după actul de identitate, avizul psihologic, actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfăşurare, adeverinţa medicală şi acordul părinţilor/tutorelui legal, pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani.

(Sursa: ISU Covasna)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.