ACTUALITATE 1 iulie 2022

Salvamont Covasna: trei trasee turistice din zona Balvanyos închise temporar din cauza urșilor

de Diana Pantelimon | 1179 vizualizări

Odată cu vremea caldă și perioada concediilor, fluxul de turiști din zona Balvanyos a crescut, iar pericolul prezenței urșilor nu este deloc în scădere. Pentru siguranța tuturor și pentru a preveni evenimente neplăcute, Serviciul Public Județean Salvamont Covasna închide temporar trei trasee turistice marcate în zona Balvanyos.

După ce prezența animalelor a fost semnalată în repetate rânduri, salvamontiștii închid temporar următoarele trasee turistice marcate: punct albastru: Pasul Balvanyos – Tinovul Buffogo – Pasul Balvanyos; punct roșu: Pasul Balvanyos – Capela Sf. Maria; triunghi roșu: Pasul Balvanyos – Băile Apor.

„Am avut niște semnale din zona hotelului (n.red.: Balvanyos Resort) că sunt foarte mulți urși. A fost semnalată prezența lor inclusiv de administrația hotelului și am considerat că este mai bine așa, să închidem temporar traseele. O să montăm și niște indicatoare despre urși, să semnalăm prezența lor. Încercăm foarte mult să prevenim, cu mijloacele pe care le avem. Treaba noastră este să prevenim cât mai mult turiștii, să fie vigilenți“, a declarat pentru Observatorul de Covasna - CovasnaMedia.ro Leonid Moscviciov, directorul Serviciului Public Județean Salvamont Covasna.

Potrivit unor date furnizate de Inspectoratul de Jandarmi Județean Covasna, până la data de 8 iunie a.c., peste 30 de apeluri care au semnalat prezența urșilor au fost înregistrate la 112 de la începutul anului și s-a intervenit pentru îndepărtarea lor în aproape 20 de zone din județul Covasna.

Autoritățile din județul Covasna au transmis în repetate rânduri în ultimii ani că urșii s-au înmulțit considerabil.

Sursa foto: Blog Familia Mea

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.