ACTUALITATE 29 decembrie 2015

Salariul minim va creşte la 1.250 de lei de la 1 mai 2016

de Covasna Media | 230 vizualizări

Guvernul condus de Dacian Cioloş a înaintat un proiect de hotărâre privind creşterea salariului minim la 1.250 de lei, începând de la 1 mai 2016, dar şi indexarea automată care va ţine cont de coşul minim şi de inflaţie, propunere cu care sindicatele sunt de acord, a declarat preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

Consiliul Economic şi Social s-a întrunit, marţi după-amiază, pentru a aviza proiectul de hotărâre a Guvernului privind creşterea salariului minim la 1.250 de lei începând de la 1 mai 2016, în condiţiile în care miercuri, în ultima şedinţă a Guvernului, ar trebui adoptat acest act normativ.

Liderul sindical Bogdan Hossu a precizat că Guvernul a înaintat proiectul de hotărâre care prevede această majorare marţi dimineaţă, iar această propunere este agreată de sindicalişti pentru că se recuperează parţial pierderea din primele patru luni ale anului în care salariul minim va rămâne la 1.050 de lei.

Bogdan Hossu a mai spus că proiectul prevede şi indexarea automată care va ţine cont de coşul minim de consum, de inflaţie şi de parametrii generali, ceea ce permite un mecanism de creştere în perioada următoare.

Preşedintele Cartel Alfa a mai spus că documentul transmis de Guvern, spre deosebire de anii anteriori, nu mai face discriminare pentru sectorul bugetar, în sensul că salariul minim garantat în plată reprezintă salariul de bază minim plătit fiecărui salariat bugetar şi nu salariul de încadrare.

Potrivit reprezentanţilor Inspecţiei Muncii, în 11 decembrie erau 1.402.329 de angajaţi cu salariu minim de 1.050 de lei şi 129.950 cu salariul de 1.200 de lei.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.