ACTUALITATE 2 aprilie 2012

Saint George Debate Club la Racoviţă Open din Cluj

de Covasna Media | 162 vizualizări

Sfântu Gheorghe a fost reprezentat onorabil la cea de-a doua ediţie a Racoviţă Open la sfârşitul săptămânii trecute. Organizat excelent de gazdele din Cluj, turneul a beneficiat şi de aportul campionului nostru, Radu Cotarcea, ca şi Director al Arbitrilor.

48 de echipe, 144 elevi, aproape 50 de arbitri şi 19 voluntari au reuşit să facă din Racoviţă Open 2012 un eveniment memorabil pentru lumea dezbaterilor academice din România. Au fost 5 runde de calificare, cu 2 moţiuni pregătite – „Protestele spontane şi nonviolente ar trebui tolerate” şi „Israelul ar trebui să atace preventiv şi unilateral Iranul”, plus impromptu-uri în toate rundele eliminatorii, adică moţiuni aflate doar cu o oră înainte şi pregătite de elevi, fără ajutorul nimănui, pe subiecte care mai de care mai pasionante: „pasagerii din autovehicul ar trebui pedepsiţi la fel ca şi şoferul prins beat la volan”, „faulturile intenţionate ar trebui pedepsite penal”, „reclamele care promovează stereotipii de gen ar trebui interzise”. După o finală disputată în sala de conferinţe de la Cluj Arena, trofeul a ajuns pentru al doilea an consecutiv la clujenii din Bălcescu, Irina Suătean, Mihai Morar, Denisa Neamţiu, antrenaţi de Ioana Stupariu şi al nostru fost reprezentant de seamă, Vlad Vidican, actualmente student la Drept în Cluj.

Din păcate, cele două echipe din Sfântu Gheorghe nu au reuşit să intre în eliminatorii, trei victorii pentru Andreea Cucu, Simina Gheorghincă, Dragoş Muntean şi două pentru Diana Cojocaru, Victor Bolog, Raluca Popa nefiind suficiente pentru calificare, dar, dintre cei 144 de elevi care şi-au întrecut forţa discursurilor la Cluj, prima menţiune şi locul al IV-lea la vorbitori l-a obţinut Simina Gheorghincă, confirmându-şi încă o dată valoarea, după locurile I obţinute la Saint George City of Debate anul acesta şi anul trecut la Racoviţă Open.

Meciuri demonstrative de debate

Debate Club Saint George susţine şi participă la proiectul multicultural pentru şi cu liceeni din săptămâna aceasta „3M – Miko, Mikes, Mihai”, coordonat de cele 3 Consilii de elevi din respectivele licee din Sfântu Gheorghe şi cu ajutorul Asociaţiei de Tineret „Ecou”. Astfel, marţi dimineaţă, elevii interesaţi din „Miko” şi „Mikes” au ocazia să asiste la o prezentare despre debate şi la un meci demonstrativ de 1 la 1 în limba engleză, între Andreea Cucu şi Simina Gheorghincă, eleve în clasa a XII-a la "Mihai Viteazul", multiple reprezentante ale noastre la turnee open, campionate naţionale şi internaţionale.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.