ACTUALITATE 14 iulie 2020

Saci separaţi pentru colectarea sticlei

de Covasna Media | 1554 vizualizări

De la începutul lunii august, TEGA va colecta deșeurile selective din casele particulare în doi saci: cu această schimbare va fi pus în practică un nou standard UE.

În majoritatea țărilor Uniunii Europene, precum și la blocurile de locuinţe, sticla și alte deșeuri selective sunt colectate separat. Există mai multe motive pentru acest proces, deoarece deșeurile selective sunt sortate de mână la uzina de la Leţ, iar sticla spartă poate fi clar o sursă de pericol. (În conformitate cu reglementările actuale, sticla nu este considerată un material reciclabil.)

Un alt motiv pentru introducerea unei pungi separate pentru articole din sticlă este feedbackul locuitorilor: „Mulți dintre clienții noștri ne-au indicat că pungile selective folosite până acum nu rezistă la cantități semnificative de sticlă, ceea ce este adevărat. Credem că dacă un număr semnificativ de clienți semnalează ceva, nu este întâmplător, așa că vom adăuga un alt sac, mult mai rezistent, și în același timp mai mic. De asemenea, va fi etichetat pentru a face o diferențiere ușoară de sacul rezervat deșeurilor de metal, hârtie sau plastic. Este important să facem în paralel un alt pas către standardele UE, dar am decis să facem acest lucru în principal datorită feedback-ului oamenilor și reacțiilor din partea procesatorului de deșeuri. Evident, aceasta este și o noutate cu care trebuie să ne obișnuim, dar în județul Covasna oamenii s-au adaptat destul de ușor până acum la reguli noi, aşa că suntem optimişti”, a declarat directorul TEGA, Máthé László.

Sticla va fi colectată în aceeaşi zi cu celelalte deșeuri selective, cu toate acestea, este important ca aceste pungi să fie cât mai pline. Distribuția noului tip de saci va începe pe 20 iulie.

TEGA, Biroul de presă

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.