ACTUALITATE 5 august 2022

Să nu uităm... Profesor Vasile Stancu

de Covasna Media | 817 vizualizări

Profesor de istorie, director de școală, inspector școlar, domnul Stancu și-a îndeplinit datoria de dascăl cu prisosință. Meritele profesionale ale Domniei Sale au fost recunoscute de-a lungul celor peste 40 de ani de carieră didactică de elevii pe care i-a îndrumat, de cadre didactice, precum și de comunitatea din care cu mândrie a făcut parte.

Cariera didactică a fost completată de o bogată activitate cultural – științifică, publicistică și civică grație unei solide formări profesionale și științifice. Numeroasele articole publicate, studii, comunicări științifice, participări la conferințe în domeniul istoric sunt o dovadă vie a unui spirit interogativ, căutător al sensurilor istoriei.

Atașamentul și responsabilitatea față de comunitatea din care a făcut parte l-au condus spre inițiative care își păstrează ecoul și astăzi: a fost membru al Fundației „Mihai Viteazul” din județul Covasna, de la înființarea sa în 1990, în care a îndeplinit și funcția de președinte și vicepreședinte al acestei organizații civice; a fost membru fondator, în 1992, al Ligii Cultural-Creștine „Andrei Șaguna”, membru al Comitetului său de acțiune; membru fondator în 1995 al Asociației Cultural-Creștine „Justinian Teculescu” din orașul Covasna; membru fondator, din 2001, al Asociației Pedagogilor Români din județul Covasna; membru fondator, în 1996, al Despărțământului ASTRA Covasna-Harghita, membru al Comitetului de conducere al Despărțământului; membru al Fundației Naționale „Neamul Românesc”, filiala Covasna; membru în conducerea Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita, Mureș; colaborator al Centrului Ecleziastic de Documentare „Mitropolit Nicolae Colan” și cercetător asociat al Centrului European de Studii Harghita-Covasna; membru fondator al Grupului de Cercetare „I. I. Russu” pentru studiul sud-estului Transilvaniei.

Ne despărțim acum de un mare om al comunității, al cărui spirit va dăinui în lumea dascălilor covăsneni și a celor care l-au cunoscut și l-au apreciat.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

(Sursa: comunicat IȘJ Covasna)

 

 

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.