ACTUALITATE 6 iunie 2017

S-a încheiat evaluarea cererilor de finanţare depuse la Consiliul Judeţean Covasna

de Covasna Media | 1231 vizualizări

Consilierii judeţeni, întruniţi miercuri în şedinţa ordinară din luna mai, au votat sumele alocate de la bugetul judeţului pe anul 2017 pentru proiectele care privesc activităţi culturale, sportive, de recreere şi de tineret, precum şi proiectele întocmite de unităţile de cult. Anul acesta Consiliul Judeţean (CJ) Covasna a repartizat următoarele fonduri: 600.000 lei pentru activităţi sportive, 125.000 lei pentru organizaţii de tineret, 700.000 lei pentru activităţi culturale şi de recreere, iar pentru unităţile de cult suma totală de 1.500.000 lei. Au fost depuse în total un număr de 632 cereri de finanţare, din care 83 de proiecte pentru activităţi sportive, 128 pentru activităţi culturale, 177 propuneri de proiecte ale unităţilor de cult, 194 de proiecte pentru recreere, 50 de proiecte pentru activităţi de tineret, 13 proiecte fiind respinse pentru erori de formă sau conţinut.

Pe baza propunerii Comisiei de evaluare a proiectelor, 77,54% din totalul proiectelor depuse, adică un număr de 480 de proiecte, au câştigat finanţare nerambursabilă – a anunţat Tamás Sándor, preşedintele CJ Covasna, explicând că anul acesta pentru unităţile de cult s-a stabilit un cadru financiar de trei ori mai mare decât anul trecut, pentru că s-a constatat că oportunităţile unităţilor de cult de a obţine finanţare nerambursabilă s-au restrâns şi, astfel, s-a dorit să li se acorde acestora sprijin financiar nu doar pentru acoperirea cheltuielilor cu funcţionare, ci şi pentru derularea unor investiţii mai mari. „Printre altele, am acordat sprijin financiar în sumă de 200 mii lei pentru construirea bisericii reformate din strada Lăcrămioarei, Sfântu Gheorghe, câte 50 mii lei pentru efectuarea unor lucrări de renovare interioară la biserica romano-catolică din Imeni şi pentru construirea unei biserici romano-catolice în comuna Sânzieni, 27 mii lei pentru repararea acoperișului bisericii unitariene din filiala Bodoc, 70 mii lei pentru lucrări de reparaţii la acoperișul și fațada Catedralei ortodoxe Sf. Gheorghe și lucrări de amenajare a spațiului. Bisericile istorice din judeţul Covasna, pe lângă reparaţii şi cheltuieli de funcţionare, au solicitat şi au primit sprijin financiar şi pentru: reparaţii de clopote şi ceas de turn, restaurare de orgă, conservarea coroanei amvonului, amenajarea unui spaţiu expoziţional, cercetări arheologice și altele. Din cele 177 de proiecte depuse au fost respinse doar trei, 145 de proiecte fiind declarate câştigătoare” – a declarat preşedintele CJ Covasna.

Fodor István, primarul comunei Bodoc, i-a invitat pe consilierii judeţeni să ţină următoarea şedinţă în teritoriu, afirmând că în Olteni, sat ce aparţine comunei Bodoc, au amenajat o pistă de atelaje unică în ţară, corespunzătoare pentru organizarea unor concursuri internaţionale. Primul eveniment pe această pistă, Campionatului naţional de atelaje cu doi cai, se va desfăşura în perioada 7-9 iulie. CJ Covasna, în calitate de partener al prestigiosului eveniment sportiv, a alocat un sprijin financiar în sumă de 50 mii lei, destinat acoperirii cheltuielilor cu organizarea.

În cadrul şedinţei au fost aprobate, printre altele, proiectul de hotărâri privind aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție și a indicatorilor tehnico-economici pentru investiția care vizează modernizarea reţelei de drumuri din zona Baraoltului şi proiectul de hotărâri privind actualizarea traseelor şi a programului de transport public de persoane prin servicii regulate în trafic judeţean, precum şi proiectul de hotărâri privind actualizarea Monografiei economico-militare a judeţului Covasna, ediţia 2017.

Tot în cadrul şedinţei ordinare din luna mai, i s-a acordat o Diplomă de recunoştinţă fostului şef al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna, col. György Alfons, proaspăt pensionat, care a condus instituţia timp de 12 ani. György Alfons a venit în Sfântu Gheorghe în 1985, şi aici şi-a desfăşurat activitatea în cadrul serviciului de pompieri, timp de 32 de ani. Potrivit declaraţiei sale, a avut prilejul să cunoască o comunitate minunată în judeţul Covasna, iar pe parcursul activităţii sale a urmărit punerea la dispoziţia publicului, prin ISU Covasna, a unei echipe pregătite, deoarece aceasta trebuie să intervină în situaţii de urgenţă, precum şi câştigarea încrederii comunităţii.

Biroul de presă al Consiliului Judeţean Covasna

 

 

Teme articol: proiecte buget CJ Covasna
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.