ACTUALITATE 26 ianuarie 2016

S-a stabilit data alegerilor locale

de Covasna Media | 485 vizualizări

Guvernul a adoptat, luni, hotărârile prin care s-au stabilit data alegerilor locale din acest an şi modelele buletinelor de vot.

„Guvernul României adoptă prezenta hotărâre: Art. 1. - Se stabileşte ziua de 5 iunie 2016 ca dată a alegerilor locale din anul 2016. Art. 2. - Prezenta hotărâre intră în vigoare la data de 22 martie 2016”, se arată în comunicatul remis de Guvern şi postat pe site-ul Secretaria­tului General al Guvernului.

Totodată, pe site-ul Secretariatului general al Guvernului au fost publicate modelele buletinelor de vot, cu toate că premierul Cioloş a declarat că se gândeşte la posibilitatea ca votul să aibă loc în două tururi de scrutin, aşa cum cere PNL, nu într-un singur tur, aşa cum prevede legea în acest moment.

Conform reglementărilor legale în vigoare, calendarul alegerilor locale este următorul: până la 6 aprilie toate partidele trebuie să comunice semnele electorale către Biroul Electoral Central, iar până la 12 aprilie Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) trebuie să comunice numărul de alegători rezultat din Registrul electoral şi din listele electorale complementare.

Candidaturile pot fi depuse până la data de 26 aprilie, urmând ca ele să devină definitive, după depunerea contestaţiilor, la data de 4 mai.

Pe de altă parte, cu 30 de zile înaintea datei votării vor trebui aduse la cunoştinţă publică numărul circumscripţiilor electorale, delimitarea şi numerotarea fiecărei secţii de votare, precum şi sediile acestora.

Pe 7 mai începe campania electorală, care se încheie pe 4 iunie. În duminica alegerilor, 5 iunie, votul începe la ora 7 şi se încheie la ora 21:00.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.