ACTUALITATE 15 septembrie 2023

S-a încheiat votul public: peste două mii de persoane au votat la Com’ON Sepsi 2023!

de Covasna Media | 670 vizualizări

În cadrul votului Com’ON Sepsi, care s-a încheiat pe 12 septembrie, locuitorii din Sfântu Gheorghe au ales 25 inițiative din cele 47 care să primească sprijin. Prezența la vot a fost ridicată, mai mult de două mii două sute de persoane au votat, totalizând peste șapte mii de voturi.

Gama de inițiative prezentate în acest an a fost din nou foarte diversă și variată, astfel încât nu este surprinzător faptul că votul a fost destul de strâns între inițiative. Printre programele cele mai votate s-a numărat de exemplu inițiativa „Tabăra de prim ajutor”, un workshop de trei zile pentru introducerea și dezvoltarea noțiunilor de bază de prim ajutor; „Secretele universului” al echipei RAW, o discuție în aer liber despre întrebările mult dezbătute ale astronomiei, condusă de astronomul Imre Nagy și „Atelierul de cafea” - de asemenea o idee a echipei RAW - pentru cei interesați de arta cafelei; de asemenea și seria de conferințe „Alternative în educație” a echipei Alternatívák, proiectul care explorează pedagogii și metode alternative, cu specialiștii locali și internaționali.

Alte programe câștigătoare includ activități pentru copii, evenimente sportive, proiecte culturale, ateliere de meșteșuguri și programe pentru persoanele în vârstă.

În acest an, 22 de inițiative au fost premiate în cadrul competiției deschise, iar 3 echipe au fost premiate la categoria protejată a minorilor. Printre cei mai tineri participanți se numără și trupa Cercetașilor, care va explora „Comorile de sub tălpi” în timpul unei plimbări împreună, învățând astfel mai multe despre plantele medicinale din zona noastră, în propriul lor habitat.

Tot la categoria minori, inițiativa „Plantează un copac pentru Sfântu Gheorghe” a echipei SepsiÉRT, care va planta copaci în pădurea comemorativă din Sfântu Gheorghe ca simbol al angajamentului și al comunității, iar și echipa FutGól, care va oferi un meci între fotbaliști „veterani” și începători din Câmpul Frumos.

Lista completă a inițiativelor câștigătoare este disponibilă pe site-ul www.comonsepsi.ro.

Inițiativele câștigătoare trebuie să fie implementate până la 10 decembrie 2023.

Acestea trebuie să fie deschise și gratuite pentru locuitorii din Sfântu Gheorghe. În cazul în care inițiativele premiate sunt retrase sau nu pot fi realizate din orice motiv, premiul va fi acordat următoarei inițiative din clasamentul general. Inițiativele necâștigătoare sunt trecute pe o listă de așteptare, iar în cazul retragerii echipelor câștigătoare li se oferă posibilitatea de a fi implementate.

Cea de-a cincea ediție a programului de participare a tinerilor este organizată de către Asociația Culturală și de Tineret Prospero în parteneriat cu Grupul Pont și Municipiul Sfântu Gheorghe, cu sprijinul Consiliului Local al Municipiului Sfântu Gheorghe și BCR (Banca Comercială Română).

Mulțumim locuitorilor din Sfântu Gheorghe pentru participare la vot, ajutând astfel inițiativele tinerilor, și îi încurajăm pe toți să participe la cât mai multe evenimente!

Sursa: comunicat de presă

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.