ACTUALITATE 12 iunie 2014

S-a încheiat concursul de colectare selectivă a deşeurilor

de Covasna Media | 571 vizualizări

Liceul Teoretic „Székely Mikó” a ieşit învingător, iar în total elevii din Sfântu Gheorghe au strâns 35 de tone de deşeuri reciclabile

În cadrul concursului de colectare selectivă de deşeuri, organizat de Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe şi Tega SA, elevii Liceul Teoretic „Székely Mikó” au depus 13 tone de deşeuri colectate selectiv. Astfel, s-au clasat pe locul I, cu o cantitate de 10,16 kg de deşeuri reciclabile per elev. Şcolile din oraş au reuşit să colecteze în total 35 de tone de deşeuri, din care cea mai mare cantitate a fost reprezentată de deşeuri de hârtie.

La final, clasificarea a fost decisă de cantitatea colectată şi depusă de deşeuri.

La concursul între şcoli, cantitatea totală a fost împărţită la numărul elevilor şi astfel s-a aflat cantitatea de deşeuri per elev. Pe locul II s-a clasat Liceul Teoretic „Mikes Kelemen”, cu 8 tone de deşeuri colectate selectiv. Această cantitate împărţită la numărul elevilor a rezultat 7 kilograme per elev. Elevii Liceului de Arte „Plugor Sándor” au reuşit să colecteze şi să depună 3,8 tone de deşeuri, astfel clasându-se pe locul trei, cu 6,4 kg de deşeuri per elev.

În cazul concursului între clase, clasificarea s-a realizat în funcţie de cantitatea totală. Pe locurile I–III s-au clasat trei clase din Liceul Teoretic „Székely Mikó”: primii sunt elevii clasei a V-a B, cu un total de deşeuri depuse de 4,2 tone, pe locul al doilea clasa a III-a A, cu 3,8 tone, iar pe locul trei au terminat elevii clasei a IX-a B, cu 2,2 tone. Ei sunt urmaţi de două clase din Liceul de Arte „Plugor Sándor”, clasa a III-a A şi a III-a B a reuşit să predea 1,9 tone, respectiv 1,6 tone de deşeuri.

Premiul celor opt câştigători constă în câte o tablă inteligentă. Tabla interactivă (whiteboard-ul) este un instrument educaţional electronic care face uşor posibil schimbul de idei, informaţii şi materiale didactice cu elevii, cât şi înregistrarea digitală a operaţiunilor întreprinse pe aceasta. Valoarea unei astfel de table este de aproximativ 10.000 de lei.

Acţiunea de colectare a deşeurilor reciclabile a avut loc în perioada 16-31 mai, iar participanţii au putut depune deşeuri şi pe strada Energiei nr. 2.

Pe parcursul concursului, clasele şi şcolile participante au trebuit să colecteze o cantitate cât mai mare de deşeuri colectate selectiv şi reutilizabile, acestea putând fi hârtie, carton, obiecte de plastic, PET-uri, articole din aluminiu, cât şi sticlă.

La concurs, la cele două categorii s-au înscris în total 10 unităţi de învăţământ.

Şi în continuare merită să se colecteze şi să se depună deşeurile de ambalaje la centrul de pe strada Energiei, astfel sporind şansele oraşului de a câştiga un premiu valoros în cadrul concursului organizat de Eco-Rom Ambalaje SA, pentru titlul de „Oraşul reciclării”.

Campania se desfăşoară în perioada 1 ianuarie – 30 iunie, iar anul acesta participă 32 de oraşe. Oraşul care va reuşi pe perioada campaniei să colecteze cea mai mare cantitate de deşeuri reciclabile/locuitor va primi ca şi premiu un spaţiu de recreere ecologic, cu wi-fi gratuit. Valoarea totală a investiţiei este de 12 mii de euro.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.