ACTUALITATE 27 septembrie 2022

S-a încheiat cea de-a treia campanie de colectare a sticlei la Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 851 vizualizări

Cantitatea totală de sticlă colectată anul acesta a fost cu 50% mai mare decât anul trecut

În weekendul trecut a avut loc ultima campanie din acest an în cadrul căreia locuitorii din Sfântu Gheorghe au putut primi bere sau apă minerală în schimbul ambalajelor de sticlă.

„Toamna trecută ne-am dat seama că este nevoie de mai multe campanii de colectare a sticlelor în decursul unui an. Pentru noi, acest lucru este bun, deoarece plătim un preț la uzina de prelucrare a deșeurilor din satul Leţ: dacă sticla ajunge în deșeurile mixte, este o povară financiară și nu există nicio șansă de a fi reciclată. De când organizăm campanii similare, întotdeauna este o participare mare, iar acest weekend nu a fost diferit. Ceea ce este de asemenea îmbucurător este că, în ciuda faptului că nu au fost două, ci trei campanii anul acesta, putem spune că nu a scăzut cantitatea și că media anuală a fost cu mult peste cea de anul trecut”, a declarat directorul TEGA, Máthé László.

Pentru comparație, în 2021, în acțiunile de la Sfântu Gheorghe s-au colectat în total 124.585 kg de sticlă, iar anul acesta 185.308 kg, adică cu peste 50% mai mult decât anul trecut. „Cu unele variații, dar cantitatea de sticlă colectată este aproximativ aceeași la fiecare acţiune, ceea ce a fost o surpriză și pentru noi, deoarece cantitatea colectată în timpul verii a fost mai mică decât în această toamnă”, a adăugat Máthé László.

Anul acesta, 66.674 kg de sticlă au fost colectate în martie, 56.634 kg în iunie și 62.198 kg în septembrie. Dacă anul trecut un total de 2.075 de persoane au participat la campanie, anul acesta 2.880 de persoane au profitat de oportunitatea oferită de TEGA. Desigur, trebuie avut în vedere şi faptul că unii participanți ar fi putut preda sticle în mai multe campanii. 

În campania de la sfârșitul săptămânii trecute, locuitorii din Sfântu Gheorghe au părut să fie mai interesați de bere, 85% dintre ei cerând o cutie de bere în schimbul a 5 kg de sticle, iar restul de 15% apă minerală: în termeni numerici, în schimbul sticlelor au fost oferite 10.545 de cutii de bere și 1.787 de sticle de apă.

TEGA S.A., Biroul de Presă

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.