ACTUALITATE 24 februarie 2023

S-a aprobat PUZ-ul pentru parcarea etajată din zona străzii Sporturilor

de Daniela Luca | 1104 vizualizări

Proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal „Regenerare urbană zona străzilor Sporturilor, Narciselor, Nuferilor, Liliacului” a fost aprobat joi, 23 februarie, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Sfântu Gheorghe. Este vorba despre construirea unei parcări etajate pe o suprafață de peste 2.000 de metri pătrați. 

Investiția se va efectua pentru a acoperi necesarul locurilor de parcare în zonă, spun autoritățile locale. Prin Planul Urbanistic Zonal „Regenerare urbană zona străzilor Sporturilor, Narciselor, Nuferilor, Liliacului”, s-a reglementat zona în vederea construirii parcării etajate. Aceasta va avea un regim de înălțime P+2, iar suprafața de teren care face obiectul PUZ-ului se află în proprietatea privată a municipiului Sfântu Gheorghe, se arată în documentația de specialitate. 

„Prin Planul Urbanistic Zonal s-au fixat niște repere, cât poate fi destinat parcării, ce regim de înălțime poate avea parcarea. Deci, am aprobat acest proiect de PUZ. Zona studiată între blocuri e de 7.087 de metri pătrați, din care 2.334 de metri, suprafață la nivelul terenului, pot fi folosiți pentru parcare și maxim P+2 poate să fie regimul de înălțime. Cam astea sunt datele de până acum”, ne-a spus viceprimarul Tóth-Birtan Csaba. 

Autoritățile locale au început încă în 2021 demersurile pentru alte trei parcări etajate la Sfântu Gheorghe – una în zona pieței agroalimentare, a doua între strada Crângului și strada Fabricii și a treia în zona pieței din cartierul Simeria. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.