ACTUALITATE 23 mai 2016

Rotary Club Sfântu Gheorghe, 15 ani și peste 500.000 de euro pentru cauze sociale

de Covasna Media | 465 vizualizări

Rotary Club Sfântu Gheorghe a sărbătorit 15 ani de la înființare, într-un cadru festiv, în prezența unor invitați de la cluburi similare  din România și din străinătate. În cei 15 ani, clubul din Sfântu Gheorghe a derulat, singur sau cu ajutorul unor parteneri, proiecte caritabile în valoare de peste jumătate de milion de euro.

Întâlnirea, organizată vineri seara la Restarantul Park din Sfântu Gheorghe, a început cu discursurile gazdelor și oaspeților din România,  Ungaria și Suedia. A urmat un recital  al cvartetului clujean Les nuages, o poză de grup și invitația adresată cuplurilor de a ocupa ringul de dans, pe melodii din repertoriul românesc, maghiar și internațional.

Aniversarea a fost și o celebrare a programelor desfășurate în toți acești ani de către Rotary Club Sfântu Gheorghe în folosul comunității. “S-a anunțat că în acești 15 ani s-au strâns fonduri de 530.000 de euro, fonduri date mai departe prin diferite programe”, a declarat  membrul Rotary Club Sfântu Gheorghe, Grubisics Levente. El a reamintit că ultimul program, un proiect de 80.000 de euro, a presupus reînnoirea și reconstrucția unei case pentru copii din orașul Covasna și a beneficiat de sprijinul clubului  Rotary din Rattenberg, Austria. Printre alte proiecte realizate de Rotary Club Sfântu Gheorghe se numără programe ca dotarea cu utilaje a cantinei de ajutor social Sfântu Gheorghe, în valoare de 19.000 euro, reabilitarea mofetei de la Spitalul Cardio Covasna, 7300 Euro, sau  asigurarea de mobilier și echipamente pentru comunitatea tinerilor din Câlnic, program desfășurat prin parohia reformată, în valoare de peste 17.000 de euro.

Potrivit materialului informativ distribuit la aniversare, Rotary este o “organizație de lideri de afaceri și profesiuni, care furnizează servicii umanitare, aplică standarde etice înalte și ajută la construirea bunăvoinței și a păcii mondiale. Există aproximativ 1,4 milioane de Rotarieni în lume, membri în 32.000 de cluburi din 200 de țări”. Printre cauzele în care se implică Rotarienii la nivel internațional se numără eradicarea poliomielitei.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.