ACTUALITATE 11 septembrie 2016

Românii de la Pyro Events Team, campioni la „Pyronale” Berlin – cea mai prestigioasă competiție de artă pirotehnică din Europa!

de Covasna Media | 324 vizualizări

Pyro Events Team – Fireworks Design, cea mai importantă firmă de pirotehnie din România, a reprezentat în premieră țara noastră la cea mai prestigioasă competiție de artă pirotehnică de pe mapamond, „Pyronale” Berlin – considerată un veritabil campionat mondial al pirotehniștilor. Deși este pentru prima oară când o companie de pirotehnie din țara noastră este invitată la această competiție, brașovenii de la „Pyro Events Team” au reușit să impresioneze și juriul și publicul, obținând atât marele premiu, cât și premiul publicului în cea de-a doua zi de festival.

O dată pe an, în luna septembrie, echipele selectate se întâlnesc în complexul stadionului olimpic din Berlin pentru a-și demonstra priceperea și creativitatea. Echipele participante creează și prezintă alegorii pirotehnice spectaculoase, în încercarea de a cuceri trofeul Pyronale. Un juriu format din experți și celebrități din domeniu, alături de designeri și muzicieni, stabilește câștigătoarea, în timp ce zecile de mii de spectatori votează premiul publicului. Trofeul oferit câștigătorilor, care în 2016 sunt românii de la Pyro Events Team – Fireworks Design, este creat special pentru competiție de designerul german Jette Joop.

Competiția include un program obligatoriu și unul liber. Pentru partea obligatorie, echipele trebuie să prezinte două spectacole de artificii, unul cu muzică și unul fără muzică. Alegerea culorilor pentru primul minut este impusă, iar în acest an a fost verde și albastru. Coloana sonoră pentru cea de-a doua parte este impusă de organizatori, anul acesta ea fiind „Uvertura 1812” de Ceaikovski. Pentru partea a treia, muzica a fost aleasă dintr-o bază de date recomandată de organizatori, anul acesta repertoriul fiind exclusiv de muzică clasică.  Spectacolele piromuzicale „puse în scenă” de echipele participante spun o poveste și însuflețesc de fiecare dată muzica special aleasă. „Povestea” pirotehnică a însemnat grandoare, uneori grație, alteori forțe impresionante declanșate în doar câteva fracțiuni, un duel al sunetelor și luminilor.

La competiția din acest an, aurul a revenit românilor de la Pyro Events Team, argintul echipei „Fire Event” din Austria, în timp ce bronzul a fost adjudecat de polonezii de la „Super Power”.

„Sunt extrem de emoționat după tot ceea ce am trăit în aceste zile. Am savurat momentul premierii cu lacrimi în ochi, bucuroși că ni se cântă imnul în fața atâtor zeci de mii de oameni și că am putut demonstra că oameni din România sunt capabili să realizeze lucruri extraordinare și în acest domeniu, unul în care în țara noastră nu există încă o cultură formată și poate nici respectul cuvenit acestei forme de artă. Este rezultatul unei munci susținute și al unei determinări soră cu nebunia, încununarea eforturilor pe care le-am făcut în 10 ani în care am construit de la zero o echipă de profesioniști de care sunt foarte mândru”, declară Mihai Bondria, reprezentatul Pyro Events Team – Fireworks Design.

– „Pyronale” Berlin este la cea de-a 11-a ediție și este considerat un veritabil campionat mondial al specialiștilor în artă pirotehnică. La competiție asistă în fiecare an peste 60.000 de spectatori plătitori.

– Pyro Events – Fireworks Design funcționează din 2006 și reprezintă deja una dintre firmele de pirotehnie cele mai prestigioase din Europa Centrală și de Sud-Est cu spectacole numeroase la evenimente de anvergură atât în țară cât și în străinătate. Mihai Bondria – coordonatorul echipei și creatorul spectacolelor, a participat de curând ca membru al juriului la prestigiosul festival de artificii din Malta și se bucură de o recunoaștere deosebită la nivel internațional.

Foto: Pyroworld.nl

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.